Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ. Ամառային զով երեկոյի համեղ ընթրիք

Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ. Ամառային զով երեկոյի համեղ ընթրիք

Ամեն տարի դդմիկի սեզոնին ես ուզում եմ դրանցով ավելի բազմազան ուտեստներ պատրաստել: Այս ամռան ընթացքում մենք արդեն հասցրել ենք պատրաստել մուսակա, կապոնատա և նույնիսկ կոլոլակներ այս ունիվերսալ  բանջարեղենից: Ջեռոցում պատրաստվող աներևակայելի համեղ ու պարզ ջեռեփուկը հիանալի տարբերակ է թեթև, ամառային ընթրիքի համար: Ախորժելի ուտեստը արագ է պատրաստվում, իսկ դրա պատրաստման համար պահանջվում է բաղադրիչների մատչելի ու համեստ ընտրություն:

Այս յուրահատուկ բաղադրատոմսի հիմքը շատ առողջարար և աներևակայելի քնքուշ դդմիկն է: Նման ուտեստ, իհարկե, կարելի է պատրաստել տարվա ցանկացած եղանակի: Այնուամենայնիվ, պետք է համաձայնել, որ սեզոնային բանջարեղենը հավասարը չունի: Հետևաբար, ճիշտ ժամանակն է օգտագործել երիտասարդ դդմիկ, որն այժմ լի է վիտամիններով: Պանիրը պետք է կոշտ լինի: Այն ջեռոցում հիանալի հալվելու է և ուտեստին տալու է հմայիչ բույր և համ:

Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ

Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Դդմիկ 3 հատ
  • Սոխ 1 հատ
  • Կոշտ պանիր 50 գր
  • Սխտոր 3 պճեղ
  • Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
  • Թթվասեր 250 գ
  • Ձու 3 հատ
  • Ցորենի ալյուր 200 գր
  • Փխրեցուցիչ 3 գր
  • Մշկընկույզ 0,5 թեյի գդալ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ

Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Դդմիկները կտրել փոքր խորանարդներով և տեղափոխել ամանի մեջ, ավելացնել թթվասերը:
  2. Ձուն հարել առանձին, ապա խառնել ալյուրի և քերած պանրի հետ:
  3. Ավելացնել կտրատած սոխ և կանաչիներ: Համեմել մշկընկույզով, աղով և պղպեղով, ավելացնել փխրեցուցիչ:
  4. Արդյունքում ստացված խառնուրդը լցնել դդմիկների վրա և լավ խառնել:
  5. Ստացված զանգվածը լցնել յուղաթղթով նախապես ծածկված ջեռոցի տապակի մեջ:
  6. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե

Դդմիկով պարզ ջեռեփուկ

Եթե ​​դուք սիրում եք սեզոնային ջեռեփուկներ, ապա անպայման կգնահատեք այս ուտեստը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ծույլ լազանյա լավաշով

Խնդրում ենք Գնահատեք