Այսօր առաջարկում ենք պատրաստել դդմիկով և երշիկով ջեռեփուկ: Այս նուրբ ու հաճելի ուտեստն իրականում շատ հագեցնող է:
Ստացվում է ախորժելի, փափուկ կերակուր՝ պատրաստված երշիկով լցոնված բանջարեղենի տեսականիից: Բաղադրատոմսը պարզ է, բայց շատ համեղ:
Դդմիկով և երշիկով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Դդմիկ 700 գ
_Կարտոֆիլ 4 հատ
_Սպիտակ կաղամբ 350 գ
_Գազար 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Կանաչ սոխ և կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Կիսաապխտած երշիկ 250 գ
_Կեֆիր 250 մլ
_Ձու 2 հատ
_Սոդա 0.5 թեյի գդալ
_Ալյուր 1,5 բաժակ
_Աղ, բուսական յուղ՝ ըստ ճաշակի
Դդմիկով և երշիկով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Քերել դդմիկը և կարտոֆիլը խոշոր քերիչով, աղը ավելացնել, խառնել և թողնել 5 րոպե, ապա քամել ավելորդ հեղուկը:
_Կաղամբը մանր կտրատել, խառնել քերած գազարով և բարակ կտրատած քաղցր պղպեղով:
_Մանր կտրատել կանաչ սոխը և կանաչին և խառնել կաղամբին:
_Զանգվածին ավելացնել դդմիկը և կարտոֆիլը:
_Լավ խառնել բանջարեղենը:
_ Սենյակային ջերմաստիճանով կեֆիրը խառնել ձվի և աղի հետ, ավելացնել սոդան:
_Ավելացնել մաղած ալյուրը և խմորը հունցել մինչև հարթվի:
_Խմորը խառնել բանջարեղենի հետ, աղով համեմել:
_Ծածկել ջեռոցի ամանը և բուսական յուղ քսել:
_Լցնել խմորի մի մասը, շերտերով կտրատած երշիկը դասավորել վրան, լցնել մնացած խմորը:
_Թխել ջեռեփուկը 190 աստիճան տաքացված ջեռոցում:
_Ջեռեփուկը սառեցնել ձևամանի մեջ, ապա հանել և մատուցել:
Ճաշատեսակը ստացվում է շատ ախորժելի, հագեցնող, հիանալի է թթվասերի և տարբեր սոուսների հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով և դդմիկով նոր բաղաադրատոմս