Կծու դդումով ուտեստ անուշաբույր կանաչիներով և համեմունքներով, այնքան համեղ և նուրբ է ստացվում, որ այս նախուտեստը հիանալի կերպով փոխարինում է մսային ուտեստներին։
Դդումով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Դդում 500 գր
_Սոխ 1 հատ
_Կոկոսի յուղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ, պղպեղ, խնկունի, մշկընկույզ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Չորահացի փշրանքներ
_Պարմեզան պանիր, սխտոր՝ ըստ ճաշակի
Դդումով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել դդումը և կտրել խորանարդներով: Կտրել սոխը բարակ կիսաօղակներով:
_Հալեցնել կոկոսի յուղը կամ կարագը և տապակել սոխը մինչև կիսաեփ, ավելացնել դդումը, խառնել:
_Աղ և պղպեղ, ավելացնել անուշաբույր կանաչիներ և համեմունքներ, եփել մինչև փափկելը կափարիչով ծածկված:
_Պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ ցանկացած ձևով դրեք խնկունի և ճզմած սխտոր, կանաչիներ: Խառնել։ Եռացնել մի քանի րոպե և տաք վիճակում մատուցել սեղանին։
Այս փափուկ դդումը հիանալի է որպես կողմնակի ուտեստ: Դրանով պատրաստում եմ նաև կարկանդակներ. բուրավետ միջուկը ուղղակի հիանալի կերպով համադրվում է ցանկացած խմորի հետ, այդ թվում՝ շերտավոր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով ապուր