Այսօր առաջարկում ենք բաղադրատոմս, որով կարելի է պատրաստել շատ փափուկ, նուրբ համով եթերային կարկանդակներ: Դրանք նախկինում կարելի էր գնել յուրաքանչյուր բուֆետում:
Եթերային կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք ջուր 2 բաժակ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Խմորիչ 30 գր
_Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 5 ճաշի գդալ
_Ձու 1 հատ
_Ալյուր 4 բաժակ
Եթերային կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել շաքարավազը և խմորիչը տաք ջրի մեջ, խառնել և թողնել մի քանի րոպե, մինչև փրփուր հայտնվի:
_Ավելացնել աղը, լցնել բուսական յուղը, ձու և խառնել:
_Մաղել ալյուրը և քիչ քիչ ավելացնել զանգվածին, հունցել փափուկ և առաձգական խմոր:
_Եթե ալյուրը բավարար չէ, զանգվածը չափազանց կպչուն է, կարող եք մի փոքր ավելացնել, բայց խմորը մի պնդացրեք, այն չի բարձրանա և լավ չի տապակվի:
_Ծածկել խմորը և թողնել տաք տեղում 1 ժամ:
_Պատրաստեք միջուկը ձեր ճաշակով, այս դեպքում սնկով և կարտոֆիլով միջուկ է:
_Ձևավորել կարկանդակները և տապակել երկու կողմից՝ բուսական յուղի մեջ:
Մատուցեք նման անուշաբույր, շատ փափուկ կարկանդակները թթվասերով, հալած կարագով:
Բարի ախորժակ: