Եղինջով ապուր. Շատ առողջարար և համեղ կանաչ ապուրը ճաշին հենց այն է ինչ հարկավոր է երկար ձմեռից հետո

Եղինջով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Մեր սիրելի տարբերակներից մեկը եղինջով ապուրն է։ Այն շատ հեշտ է պատրաստվում, իսկ համը պարզապես զարմանալի է։
Երկար ու ցուրտ ձմեռից հետո բոլորն ուզում են արև, ջերմություն և շատ ու շատ կանաչի: Գարնան սկզբին սա իսկապես սուր զգացվում է: Ուստի մեր ընտանիքում մի տեսակ ավանդույթ կա՝ հենց հայտնվում է առաջին երիտասարդ եղինջը, անմիջապես սկսում ենք դրանով տարբեր ուտեստներ պատրաստել։

Եղինջով ապուր
Եղինջով ապուր. Բաղադրիչներ

_Եղինջ — 100 գ

_Կարտոֆիլ — 420 գ

_Սոխ — 190 գ

_Գազար — 90 գ

_Դափնու տերև — 1 հատ

_Աղ — ըստ ճաշակի

_Պղպեղ — ըստ ճաշակի

_Ջուր — 1,5 լ

_Սամիթ — ըստ ճաշակի

Եղինջով ապուր

Եղինջով ապուր

Եղինջով ապուր. Պատրաստման եղանակը

_Նախ պետք է կաթսայի մեջ ջուր եռացնել։ Քանի դեռ այն եռում է, կտրատել սոխն ու կարտոֆիլը։

_Սոխն ու կարտոֆիլը լցնել եռացող ջրի մեջ։

_Հետո գազարը քերիչով անցկացնել ու նույնպես լցնել կաթսայի մեջ։ Եփել բանջարեղենը մարմանդ կրակի վրա մինչև կիսով չափ եփվի:

_Այս ընթացքում պետք է ողողել և կտրատել եղինջը։ Ավելի լավ է դա անել ձեռնոցներով, որպեսզի ձեր ձեռքերը չայրվեն։ Կամ որպես տարբերակ կարող եք եղինջի վրա եռման ջուր լցնել, այդպես այն չի այրի և կարող եք ապահով կտրատել առանց ձեռնոցների։

_Ապուրի մեջ ավելացնել եղինջը և շարունակել եփել։

_Բանջարեղենի պատրաստ լինելուց հինգ րոպե առաջ գցել դափնու տերևը, ինչպես նաև աղ ու պղպեղ անել՝ ըստ ճաշակի։

Եղինջով ապուր
Բուրավետ եղինջով ապուրը պատրաստ է։ Ցանկության դեպքում մատուցելուց առաջ շաղ տալ սամիթ։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Նոր ուտեստ բազուկի ճավերից

Խնդրում ենք Գնահատեք