Երիտասարդ կարտոֆիլը ջեռոցում. Պատրաստենք շքեղ ուտեստ` փխրուն միջուկով ամբողջական կարտոֆիլ, որն ուղղակի հալվում է բերանում:
Երիտասարդ կարտոֆիլը լանչի համար պարզապես հրաշալի, համեղ ամառային կերակուր է: Ընդհանրապես, երիտասարդ բանջարեղենը շատ ավելի համեղ է, բայց շատերը թերագնահատում են փոքր չափի երիտասարդ կարտոֆիլը: Բանն այն է, որ փոքր կարտոֆիլը դժվար է մաքրել: Բայց այս նպատակով կարող եք օգտագործել մետաղական խոզանակ կամ կարտոֆիլը շփել աման լվանալու սպունգի կոշտ կողմով: Այնպես որ որևէ խնդիր չկա:
Ճաշատեսակը պատրաստվում է պարզ բաղադրիչներից, որոնք յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի իր խոհանոցում:
Երիտասարդ կարտոֆիլը ջեռոցում. Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ 1 կգ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Կարագ 50 գ
- Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
- Համեմ 1 փունջ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Աղ ըստ համտեսի
- Սև պղպեղ (աղացած) ըստ համտեսի
Երիտասարդ կարտոֆիլը ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ երիտասարդ կարտոֆիլը մանրակրկիտորեն և շփել այն մետաղե խոզանակով: Նման կարտոֆիլը պետք չէ կեղևահան անել, քանի որ կեղևի մեջ վիտամիններ կան: Կարևորն է` բանջարեղենը մանրակրկիտ լվանալ մաքուր ջրով, որպեսզի դրա վրա ոչ մի կեղտ չմնա:
- Կարտոֆիլը լցնել ամանի մեջ և վրան ջուր լցնել: Կարտոֆիլը եփել 5-10 րոպե՝ կախված չափից: Պատրաստման գործընթացն ավելի արագացնելու համար կարող եք կարտոֆիլի վրա լցնել ոչ թե սառը, այլ եռացող ջուր: Մի մոռացեք կարտոֆիլին աղ անել: Երբ երիտասարդ կարտոֆիլը եփվի, լցնել խորը ամանի մեջ և թող մի փոքր սառչի:
- Կարտոֆիլին պղպեղ անել, ավելացնել կարմիր պապրիկա, 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ: Թափահարել կարտոֆիլով ամանն այնպես, որ համեմունքները հավասարաչափ բաշխվեն: Թխել ամբողջական կարտոֆիլը ջեռոցում, դրանք լցնելով յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա` 200 աստիճանի տակ 25 րոպե:
- Կարագը հալեցնել ջրային բաղնիքում կամ միկրոալիքային վառարանում և 3 պճեղ սխտոր ճզմել մամուլով: Լցնել կարտոֆիլի վրա այս սխտորայուղով, իսկ վերևում շաղ տալ կտրատած սամիթով: Այժմ կարելի է վայելել այս պարզ շքեղությունը:
Երիտասարդ կարտոֆիլը ջեռոցում պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: