Երշիկով բլիթներ. Նվիրվում է հոթ-դոգերի բոլոր սիրահարներին

Երշիկով բլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Երշիկով բլիթներ. Նվիրվում է հոթ-դոգերի բոլոր սիրահարներին

Ինձ շատ դուր եկավ երշիկով այս բուլկիների պատրաստման գաղափարը: Դրանք պատրաստելը արագ և հեշտ է, դրանք գեղեցիկ և ախորժելի տեսք ունեն: Այս նախուտեստը շատ կսիրեն խմորով երշիկների սիրահարները:

Համը հիշեցնում է ծանոթ հոթ-դոգեր, բայց եփած երշիկով: Սովորական բուտերբրոդների փոխարեն դրանք շատ հարմար են, և կարևոր է, որ նույնիսկ մի քանի օր անց, այս բուլկիները շատ համեղ են լինում, եթե մնում են)

Երշիկով բլիթներ

Երշիկով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • կաթ 200 մլ
  • ձու 1 հատ
  • թարմ խմորիչ 20 գրամ
  • չոր խմորիչ 1 թեյի գդալ
  • կարագ 75 գրամ
  • աղ 1 թեյի գդալ
  • շաքար 1 ճաշի գդալ
  • ալյուր 700-800 գրամ
  • եփած երշիկ 300-350 գրամ

Երշիկով բլիթներ

Երշիկով բլիթներ

Երշիկով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Տաք կաթին ավելացնել խմորիչն ու շաքարավազը, խառնել և թող մնա 15-20 րոպե:
  2. Դրանից հետո ավելացնել ձուն, սենյակային ջերմաստիճանի կարագը, աղը, ալյուր ավելացնել և խմորը հունցել: Խմորը հնազանդ է, լավ է ստացվում:
  3. Երբ խմորը պատրաստ է, ծածկել այն սրբիչով և դնել տաք տեղում՝ 1 ժամ:
  4. Կտրել երշիկը շերտերով: Խորհուրդ եմ տալիս կտրել երշիկը հենց խանութում, որ կտորները բարակ ու հավասար լինեն:
  5. Մեկ ժամն անցնելուց հետո կարող եք պատրաստել բլիթները: Դա անելու համար խմորը գրտնակել շերտով, բաժակով կամ կաղապարով կտրել շրջանակները՝ երշիկի չափին համապատասխան:
  6. Խմորի վրա դնել երշիկի մի կտոր, վրան ծածկել մի այլ խմորի շերտով: Շրջանակի վրա կատարել 8 կտրվածք, չհասնելով կենտրոնին:
  7. Խմորի կտորները ոլորել հակառակ ուղղությամբ, մեկը ձախ, մյուսը՝ աջ:
  8. Ջեռոցը տաքացնել 180 °С, երշիկով բլիթները դնել ջեռոցի տապակի վրա, խմորի վրա դեղնուց քսել և թխեք մինչև պատրաստ լինի:

Երշիկով բլիթներ

Երշիկով բլիթները պատրաստ են:

Բոլորին մաղթում եմ բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տնական չիզբուրգեր

Խնդրում ենք Գնահատեք