Երշիկով բլիթներ. Նվիրվում է հոթ-դոգերի բոլոր սիրահարներին
Ինձ շատ դուր եկավ երշիկով այս բուլկիների պատրաստման գաղափարը: Դրանք պատրաստելը արագ և հեշտ է, դրանք գեղեցիկ և ախորժելի տեսք ունեն: Այս նախուտեստը շատ կսիրեն խմորով երշիկների սիրահարները:
Համը հիշեցնում է ծանոթ հոթ-դոգեր, բայց եփած երշիկով: Սովորական բուտերբրոդների փոխարեն դրանք շատ հարմար են, և կարևոր է, որ նույնիսկ մի քանի օր անց, այս բուլկիները շատ համեղ են լինում, եթե մնում են)
Երշիկով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- կաթ 200 մլ
- ձու 1 հատ
- թարմ խմորիչ 20 գրամ
- չոր խմորիչ 1 թեյի գդալ
- կարագ 75 գրամ
- աղ 1 թեյի գդալ
- շաքար 1 ճաշի գդալ
- ալյուր 700-800 գրամ
- եփած երշիկ 300-350 գրամ
Երշիկով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Տաք կաթին ավելացնել խմորիչն ու շաքարավազը, խառնել և թող մնա 15-20 րոպե:
- Դրանից հետո ավելացնել ձուն, սենյակային ջերմաստիճանի կարագը, աղը, ալյուր ավելացնել և խմորը հունցել: Խմորը հնազանդ է, լավ է ստացվում:
- Երբ խմորը պատրաստ է, ծածկել այն սրբիչով և դնել տաք տեղում՝ 1 ժամ:
- Կտրել երշիկը շերտերով: Խորհուրդ եմ տալիս կտրել երշիկը հենց խանութում, որ կտորները բարակ ու հավասար լինեն:
- Մեկ ժամն անցնելուց հետո կարող եք պատրաստել բլիթները: Դա անելու համար խմորը գրտնակել շերտով, բաժակով կամ կաղապարով կտրել շրջանակները՝ երշիկի չափին համապատասխան:
- Խմորի վրա դնել երշիկի մի կտոր, վրան ծածկել մի այլ խմորի շերտով: Շրջանակի վրա կատարել 8 կտրվածք, չհասնելով կենտրոնին:
- Խմորի կտորները ոլորել հակառակ ուղղությամբ, մեկը ձախ, մյուսը՝ աջ:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 °С, երշիկով բլիթները դնել ջեռոցի տապակի վրա, խմորի վրա դեղնուց քսել և թխեք մինչև պատրաստ լինի:
Երշիկով բլիթները պատրաստ են:
Բոլորին մաղթում եմ բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական չիզբուրգեր