Այսպիսի եթերային Եփած խմորով հաց դեռ չեք փորձել:
Սա հիանալի, յուրահատուկ հացիկների բաղադրատոմս է, որը ձեզ անպայման դուր կգա։
Եփած խմորով հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 250 մլ
_Ջուր 250 մլ
_Շաքար 1 ճաշի գդալ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Խմորիչ 10 գր
_Կարագ 50 գր
_Սոդա 1 ճաշի գդալ
_Ալյուր 700 գր
_Քնջութ՝ ցանելու համար
Եփած խմորով հաց. Պատրաստման եղանակը
_Տաք ջուրը խառնել տաք կաթի, շաքարավազի և խմորիչի հետ։
_Ավելացնել կարագը, հարել։
_Ալյուրը մաղել և լցնել զանգվածի մեջ, հունցել հարթ և միատարր խմոր։
_Խմորը ծածկել և թողնել 30 րոպե՝ տաք տեղում։
_Խմորը լավ հունցել և բաժանել բաժիններով, գնդիկներ անել և ծածկել։
_Սոդան լցնել եռման ջրի մեջ և գցել գնդիկները, որոնք պետք է թույլ սեղմել։
_Թեթև խաշել դրանք այնքան ժամանակ, մինչև խմորը լավ պնդվի։
_Դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, դանակով վրան կտրվածքներ անել ու քնջութ ցանել։
_Թխել 190 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 20-25 րոպե։
Այսպիսի քնքուշ ու եթերային բլիթներ հաստատ չեք փորձել: Ստացվում են շատ փարթամ, գեղեցիկ, փայլուն, խրթխրթան կեղևով, ծակոտկեն միջուկով, որը երկար ժամանակ թարմ է մնում։
Կարելի է մատուցել թեյի հետ կամ որպես հաց՝ ճաշի և ընթրիքի համար։ Թխեք և չեք փոշմանի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց