Թխած լոբի ձվով. Նախաճաշի շատ հարմար առաջարկ: Ձվով թխած լոբու բաղադրատոմսը, որի մասին մենք ձեզ այսօր կպատմենք, յուրատեսակ խառնուրդ է անգլիական նախաճաշի և շակշուկայի միջև, որը սիրված է արաբական երկրներում, քանի որ դժվար է գտնել ավելի հավասարակշռված առավոտյան ուտեստ: Մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել թխած ձվերը լոբով՝ նախաճաշի համար:
Անգլիացիների ավանդական նախաճաշն ամենևին էլ վարսակի շիլան չէ, ինչպես կարելի է պատկերացնել: Առաջին հերթին դա խոզապուխտի, ձվի և լոբու համադրություն է: Հնարավոր է ավելացնել հացի կտորներ, տոմատի սոուս և այլ հավելումներ: Ճաշատեսակը նույնիսկ ունի հատուկ անուն՝ ֆրայ-ապ:
Սա իսկական «ամբողջական անգլիական նախաճաշ» է: Այս բաղադրատոմսը ներառել է անգլիական և արաբական խոհանոցների լավագույն նախաճաշերը:
Տապակած լոբի ձվով. Բաղադրիչներ
- Ձու 4 հատ
- Պահածոյացված լոբի 350 գ
- Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Քիմիոն 1 թեյի գդալ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ
- Կանաչի ըստ համտեսի
- Տոմատի սոուս 100 մլ
- Ջուր 2 ճաշի գդալ
Տապակած լոբի ձվով. Պատրաստման եղանակը
- Կտրատել բուլղարական պղպեղը և սոխը կես օղակներով և տապակել յուղով թավայի մեջ:
- Ավելացնել տոմատի մածուկ, պապրիկա, քիմիոն, ջուր և խառնել: Լոբին լցնել տապակի մեջ, սոուսը բանջարեղենով հասցնել եռման և ձվերի համար փոքր խորշեր պատրաստել: Ձվերը կոտրեք դրանց մեջ և տապակը հանել կրակից:
- Թխեք 5 րոպե ջեռոցում 180 աստիճանի տակ` տապակը կափարիչով փակած:
Եթե դուք ժամանակին հասցնեք հանել, կարող եք ստանալ տապակած ձվերի հեղուկ դեղնուցի վիճակում, որը կլինի հաճելի սոուս բանջարեղենի և լոբու համար: Դատելով բրիտանացիների փորձից՝ բեկոնն ու խոզապուխտը նույնպես լավ տեղավորվում են այս բաղադրատոմսի մեջ:
Ի դեպ, չնայած այն բանին, որ Թխած լոբին ձվով շատ հագեցնող է, մեկ բաժնի կալորիականությունը շուրջ 300 կկալ է: Հետևաբար, նախաճաշի համար լոբով պատրաստված ձվերը հեշտությամբ կարելի է ուտել նույնիսկ դիետայի ժամանակ:
Թխած լոբին ձվով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: