Լազանյա տապակի մեջ. Նրբահամ ճաշատեսակ
Մենք սովոր ենք այն մտքին, որ լազանյան բարդ ուտեստ է, որը պահանջում է մեծ ջանքեր ու ժամանակ: Բայց ի՞նչ կլինի, եթե մենք ձեզ ասենք, որ այն կարելի է եփել կես ժամվա ընթացքում: Երեք տեսակի պանիրներով տապակած լազանյան ցույց կտա, թե ինչպես կարող են անչափ պարզեցվել բարդ ուտեստները: Ի դեպ, կերակուրը չի կորցնի իր հատուկ համը:
Արագ լազանյայի համար ավելի լավ է օգտագործել աղացած տավարի, խոզի և հորթի մսի խառնուրդ: Դրա շնորհիվ կերակուրը շատ հյութեղ ու համեղ կստացվի: Եվ նախապես արիշտան պատրաստեք՝ դրանք մանր կտորների բաժանելով մոտ 3 սմ:
Լազանյա տապակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի աղացած միս 450 գ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Կարմիր պղպեղ աղացած 0,25 թեյի գդալ
- Լազանյայի արիշտա 170 գ
- Մարինարա սոուս 750 գ
- Ջուր 0,5 բաժակ
- Մոցարելա 120 գ
- Պարմեզան 25 գ
- Ռիկոտա պանիր 220 գ
- Ռեհան 10 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Լազանյա տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը
- Աղացած միսը տապակել խորը տապակի մեջ, միջին ջերմության վրա, մոտ 5 րոպե: Դատարկել թավայի մեջ առաջացած հեղուկը:
- Քերել սխտորը, ավելացնել դրան մի փոքր աղ, աղացած կարմիր պղպեղ: Լցնել այս խառնուրդը աղացած մսի վրա, խառնել և եփել մոտ 30 վայրկյան:
- Լցնել լազանյայի արիշտան տապակի մեջ, ավելացնել ջուր և մարինարայի սոուս: Ծածկել տապակը կափարիչով և շոգեխաշել մոտ 20 րոպե:
- Պարբերաբար խառնել բաղադրիչները, մինչև լապշան փափկի:
- Տապակը հանել կրակից, ուտեստին ավելացնել պարմեզանի կեսը և մոցարելա: Համեմել աղով, պղպեղով և խառնել:
Այժմ լազանյայի վրա շաղ տալ մնացած պանիրները: Կափարիչը դրեք տապակի վրա և թույլ տվեք, որ դրանք հալվեն մի քանի րոպե: Մատուցելուց առաջ ռեհան ցանել ուտեստի վրա:
Լազանյան պատրաստում են տարբեր ձևերով, այնպես որ կարող եք փորձարկել միջուկները: Օրինակ՝ ավելացնել լոլիկ կամ այլ բանջարեղեն: Մարինարայի սոուսի փոխարեն կարելի է հեշտությամբ փոխարինել բոլոնեզ:
Լազանյան տապակի մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լազանյա լավաշով