Լազանյա տապակի մեջ. Նրբահամ ճաշատեսակ

Լազանյա տապակի մեջ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լազանյա տապակի մեջ. Նրբահամ ճաշատեսակ

Մենք սովոր ենք այն մտքին, որ լազանյան բարդ ուտեստ է, որը պահանջում է մեծ ջանքեր ու ժամանակ: Բայց ի՞նչ կլինի, եթե մենք ձեզ ասենք, որ այն կարելի է եփել կես ժամվա ընթացքում: Երեք տեսակի պանիրներով տապակած լազանյան ​​ցույց կտա, թե ինչպես կարող են անչափ պարզեցվել բարդ ուտեստները: Ի դեպ, կերակուրը չի կորցնի իր հատուկ համը:

Արագ լազանյայի համար ավելի լավ է օգտագործել աղացած տավարի, խոզի և հորթի մսի խառնուրդ: Դրա շնորհիվ կերակուրը շատ հյութեղ ու համեղ կստացվի: Եվ նախապես արիշտան պատրաստեք՝ դրանք մանր կտորների բաժանելով մոտ 3 սմ:

Լազանյա տապակի մեջ

Լազանյա տապակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խոզի  աղացած միս 450 գ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Կարմիր պղպեղ աղացած 0,25 թեյի գդալ
  • Լազանյայի արիշտա 170 գ
  • Մարինարա սոուս 750 գ
  • Ջուր 0,5 բաժակ
  • Մոցարելա 120 գ
  • Պարմեզան 25 գ
  • Ռիկոտա պանիր 220 գ
  • Ռեհան 10 գ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Լազանյա տապակի մեջ

Լազանյա տապակի մեջ

Լազանյա տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը

  1. Աղացած միսը տապակել խորը տապակի մեջ, միջին ջերմության վրա, մոտ 5 րոպե: Դատարկել թավայի մեջ առաջացած հեղուկը:
  2. Քերել սխտորը, ավելացնել դրան մի փոքր աղ, աղացած կարմիր պղպեղ: Լցնել այս խառնուրդը աղացած մսի վրա, խառնել և եփել մոտ 30 վայրկյան:
  3. Լցնել լազանյայի արիշտան տապակի մեջ, ավելացնել ջուր և մարինարայի սոուս: Ծածկել տապակը կափարիչով և շոգեխաշել մոտ 20 րոպե:
  4. Պարբերաբար խառնել բաղադրիչները, մինչև լապշան փափկի:
  5. Տապակը հանել կրակից, ուտեստին ավելացնել պարմեզանի կեսը և մոցարելա: Համեմել աղով, պղպեղով և խառնել:

Լազանյա տապակի մեջ

Լազանյա տապակի մեջ

Այժմ լազանյայի վրա շաղ տալ մնացած պանիրները: Կափարիչը դրեք տապակի վրա և թույլ տվեք, որ դրանք հալվեն մի քանի րոպե: Մատուցելուց առաջ ռեհան ցանել ուտեստի վրա:

Լազանյան պատրաստում են տարբեր ձևերով, այնպես որ կարող եք փորձարկել միջուկները: Օրինակ՝ ավելացնել լոլիկ կամ այլ բանջարեղեն: Մարինարայի սոուսի փոխարեն կարելի է հեշտությամբ փոխարինել բոլոնեզ:

Լազանյան տապակի մեջ պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լազանյա լավաշով

Խնդրում ենք Գնահատեք