Լանգեթ.Ուտեստի պատրաստման եղանակն իտալական բարձրաճաշակ խոհանոցից
Այս ուտետը պատրաստելու համար, երբեմն օգտագործում են խոզի միս կամ հավ: Այնուամենայնիվ, խորհուրդ ենք տալիս հավատարիմ մնալ դասական բաղադրատոմսին, որտեղ հիմնական բաղադրիչը անթերի բարակ կտրատած հորթի փափկամիսն է (մոտ 1 սմ հաստության):
Լանգեթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հորթի միս 800 գ
- Խոզապուխտ 300 գ
- Եղեսպակ 1 փունջ
- Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
- Կարագ 60 գ
- Սպիտակ չոր գինի 185 մլ
- Աղ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Լանգեթ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրեք հորթի միսը բարակ կտորների: Ծածկել դրանցից յուրաքանչյուրը սննդի թաղանթով և թակիչով ծեծել մինչև 5 մմ հաստության: Թեթև համեմել աղով և պղպեղով:
- Եռացող ջուրը լցնել եղեսպակի թարմ տերևների վրա՝ փափկեցնելու համար: Պատրաստված հորթի մսի վրա, կենտրոնում տեղադրել խոզապուխտի մեկ կտոր և մեկ եղեսպակի տերև:
- Ամրացնել ամեն ինչ ատամի չոփիկով: Տաքացնել ձիթայուղը և կարագի կեսը թավայի մեջ:
- Տապակել հորթի միսը միջին կրակի վրա 3-4 րոպե՝ խոզապուխտը ներքև: Անջատել և մի փոքր տապակել մյուս կողմում:
- Մսի կտորը հանել այլ ափսեի վրա. Թավայից յուղը դատարկել և գինի լցնել:
- Եռացնել և եփել ուժեղ կրակի վրա, մինչև ծավալը կիսով չափ կրճատվի:
- Դրանից հետո ավելացնել մնացած կարագը, ցանկության դեպքում՝ ձեր նախընտրած համեմունքները:
- Հանել ատամի չոփիկները և սոուսը լցնել վրա:
Հուսով ենք ամենաքնքուշ հորթի միսով այս ուտեստը կդառնա ձեր նախընտրածներից մեկը:
Լանգեթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տավարի մսով ուտեստ