Լանգեթ.Ուտեստի պատրաստման եղանակն իտալական բարձրաճաշակ խոհանոցից

Լանգեթ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լանգեթ.Ուտեստի պատրաստման եղանակն իտալական բարձրաճաշակ խոհանոցից

Այս ուտետը պատրաստելու համար, երբեմն օգտագործում են խոզի միս կամ հավ: Այնուամենայնիվ, խորհուրդ ենք տալիս հավատարիմ մնալ դասական բաղադրատոմսին, որտեղ հիմնական բաղադրիչը անթերի բարակ կտրատած հորթի փափկամիսն է (մոտ 1 սմ հաստության):

Լանգեթ

Լանգեթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հորթի միս 800 գ
  • Խոզապուխտ 300 գ
  • Եղեսպակ 1 փունջ
  • Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
  • Կարագ 60 գ
  • Սպիտակ չոր գինի 185 մլ
  • Աղ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Լանգեթ

Լանգեթ

Լանգեթ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրեք հորթի միսը բարակ կտորների: Ծածկել դրանցից յուրաքանչյուրը սննդի թաղանթով և թակիչով ծեծել մինչև 5 մմ հաստության: Թեթև համեմել աղով և պղպեղով:
  2. Եռացող ջուրը լցնել եղեսպակի թարմ տերևների վրա՝ փափկեցնելու համար: Պատրաստված հորթի մսի վրա, կենտրոնում տեղադրել խոզապուխտի մեկ կտոր և մեկ եղեսպակի տերև:
  3. Ամրացնել ամեն ինչ ատամի չոփիկով: Տաքացնել ձիթայուղը և կարագի կեսը թավայի մեջ:
  4. Տապակել հորթի միսը միջին կրակի վրա 3-4 րոպե՝ խոզապուխտը ներքև: Անջատել և մի փոքր տապակել մյուս կողմում:
  5. Մսի կտորը հանել այլ ափսեի վրա. Թավայից յուղը դատարկել և գինի լցնել:
  6. Եռացնել և եփել  ուժեղ կրակի վրա, մինչև ծավալը կիսով չափ կրճատվի:
  7. Դրանից հետո ավելացնել մնացած կարագը, ցանկության դեպքում՝  ձեր նախընտրած համեմունքները:
  8. Հանել ատամի չոփիկները և սոուսը լցնել վրա:

Լանգեթ

Հուսով ենք ամենաքնքուշ հորթի միսով այս ուտեստը կդառնա ձեր նախընտրածներից մեկը:

Լանգեթը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տավարի մսով ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք