Լավաշով Լահմաջուն. Արևելյան խոհանոցի բարիքներից
Արևելյան երկրներն ունեն պիցցայի իրենց ավանդական նմանակները: Օրինակ՝ լահմաջունը հագեցնող ուտեստ է, որը սիրված է ոչ միայն արաբական երկրներում, այլ նաև հետխորհրդային տարածքում:
Այսօր մենք ձեզ հետ կիսվելու ենք ծույլ լահմաջունի բաղադրատոմսով: Այս ուտեստը լիովին հեղափոխելու է ձեր գաղափարները աղացած մսի օգտագործման առումով: Հացն ու միսը կարող են օգտագործվել տարբեր ձևերով, ևս մեկ անգամ կհամոզվեք դրանում:
Լավաշով Լահմաջուն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Աղացած խոզի միս 400 գ
- Սոխ 0,5 հատ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Տոմատի մածուկ 1,5 ճաշի գդալ
- Պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
- Սխտորի փոշի 0,5 թեյի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 0,25 թեյի գդալ
- Լավաշ 2 հատ
- Ձու 2 հատ
- Կաթ 50 մլ
Լավաշով Լահմաջուն. Պատրաստման եղանակը
- Կտրատել բուլղարական պղպեղը և մաքրած սոխը փոքր խորանարդներով և ավելացնել աղացած մսին՝ տոմատի մածուկի, չորացրած սխտորի,աղի և պղպեղի հետ միասին:
- Աղացած միսը լավ խառնել: Պատրաստել լավաշը (կտրել մեկ թերթը 4 մասի):
- Մի քիչ աղացած միս դնել լավաշի յուրաքանչյուր կտորի վրա և քսել բարակ շերտով, ամուր փաթաթել:
- Ձվերը կաթով հարել, յուրաքանչյուր գլանակը թաթախել ձվի մեջ, դնել թավայի մեջ և տապակել երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Դրանից հետո մի քանի րոպե պահել փակ կափարիչի տակ, հետո մատուցել:
Պատշաճ պատրաստված լահմաջունը կշռում է 150-ից 170 գ: Այս չափը բավարար է հագենալու համար:
Եթե ցանկանում եք փորձել բնօրինակին ավելի մոտ բաղադրատոմս, փորձեք օգտագործել տորտիլա: Մենք նաև խորհուրդ ենք տալիս ձեր կանաչիներ և չոր սուսամբար ավելացնել լահմաջունին:
Լավաշով լահմաջունը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ պիցցայի խմոր