Լավաշով Լահմաջուն. Արևելյան խոհանոցի բարիքներից

Լավաշով Լահմաջուն ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լավաշով Լահմաջուն. Արևելյան խոհանոցի բարիքներից

Արևելյան երկրներն ունեն պիցցայի իրենց ավանդական նմանակները: Օրինակ՝ լահմաջունը հագեցնող ուտեստ է, որը սիրված է ոչ միայն արաբական երկրներում, այլ նաև հետխորհրդային տարածքում:

Այսօր մենք ձեզ հետ կիսվելու ենք ծույլ լահմաջունի բաղադրատոմսով: Այս ուտեստը լիովին հեղափոխելու է ձեր գաղափարները աղացած մսի օգտագործման առումով: Հացն ու միսը կարող են օգտագործվել տարբեր ձևերով, ևս մեկ անգամ կհամոզվեք դրանում:

Լավաշով Լահմաջուն

Լավաշով Լահմաջուն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Աղացած խոզի միս 400 գ
  • Սոխ 0,5 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
  • Տոմատի մածուկ 1,5 ճաշի գդալ
  • Պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
  • Սխտորի փոշի 0,5 թեյի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 0,25 թեյի գդալ
  • Լավաշ 2 հատ
  • Ձու 2 հատ
  • Կաթ 50 մլ

 

Լավաշով Լահմաջուն

Լավաշով Լահմաջուն. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրատել բուլղարական պղպեղը և մաքրած սոխը փոքր խորանարդներով և ավելացնել աղացած մսին՝ տոմատի մածուկի, չորացրած սխտորի,աղի և պղպեղի հետ միասին:
  2. Աղացած միսը լավ խառնել: Պատրաստել լավաշը (կտրել մեկ թերթը 4 մասի):
  3. Մի քիչ աղացած միս դնել լավաշի յուրաքանչյուր կտորի վրա և քսել բարակ շերտով, ամուր փաթաթել:
  4. Ձվերը կաթով հարել, յուրաքանչյուր գլանակը թաթախել ձվի մեջ, դնել թավայի մեջ և տապակել երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  5. Դրանից հետո մի քանի րոպե պահել փակ կափարիչի տակ, հետո մատուցել:

Պատշաճ պատրաստված լահմաջունը կշռում է 150-ից 170 գ: Այս չափը բավարար է հագենալու համար:

 

Լավաշով Լահմաջուն

Եթե ​​ցանկանում եք փորձել բնօրինակին ավելի մոտ բաղադրատոմս, փորձեք օգտագործել տորտիլա: Մենք նաև խորհուրդ ենք տալիս ձեր կանաչիներ և չոր սուսամբար ավելացնել լահմաջունին:

Լավաշով լահմաջունը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ պիցցայի խմոր

Խնդրում ենք Գնահատեք