Նախաճաշի կամ լավաշով խորտիկի արագ բաղադրատոմս. Մենք պարզապես վերցնում ենք աղացած միս և բարակ լավաշ:
Լավաշով խորտիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Լավաշ 2 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Աղացած միս 200 գր
_Աղ, պղպեղ, կանաչիներ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Լավաշով խորտիկ. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնել բարակ լավաշ, յուրաքանչյուր կտրատել 10 սմ լայնությամբ ուղղանկյուն շերտերով։
_Յուրաքանչյուր լավաշից կստացվի 3 շերտ։
_Աղացած միսը վերցնել ըստ ճաշակի, խառնել աղի, պղպեղի, կանաչիների և քերած կամ մանր կտրատած սոխի հետ, զանգվածը հարել, մինչև հարթ լինի։
_Միջուկը դնել լավաշի շերտի սկզբում և մի քանի անգամ ծալել, փաթաթել եռանկյունու տեսքով։
_Մնացածը կտրել դանակով կամ մկրատով։
_Բոլոր շերտերի վրա այսպես քսել աղացած միսը և փաթաթել հաջորդը։
_Տապակել տապակի մեջ բուսայուղով:
Այս նախուտեստն էլ ավելի համեղ դարձնելու համար մի քանի ձու հարել անուշաբույր կանաչիներով և աղով, եռանկյուններից յուրաքանչյուրը թաթախել ձվի խառնուրդի մեջ և տապակել։ Այսպիսով, ավելի փափուկ կդառնա և ավելի համեղ կլինի։
Կարելի է թաթախել ձվի զանգվածի մեջ և թողնել 1-2 րոպե, որպեսզի լավաշը փափկի, այնուհետև դնել թավայի մեջ և տապակել թույլ կրակի վրա կափարիչով ծածկված։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լավաշով ռուլետ 2 տարբերակով