Լավաշով կաթնաշոռային նախաճաշ. Ամենաարագ ու պարզ ուտեստը օրը լավ սկսելու համար:
Երբ մենք առավոտյան ուշ ենք արթնանում, բնականաբար որևէ բան պատրաստելու ժամանակ հաճախ չի լինում: Բայց առանց նախաճաշի չի կարելի տանից դուրս գալ: Նման դեպքերի համար կան մի քանի արագ բաղադրատոմսեր: Դրանցից մեկը կաթնաշոռով լավաշն է: Այն պատրաստվում է 10 րոպեում, և եթե ուշանում եք, կարելի է հենց մեքենայում մի պատառ ուտել:
Լավաշի վրա քիչ լցոն է քսվում, այնպես որ կարիք չկա անհանգստանալ, որ տապակման ընթացքում այն դուրս կգա արանքներից: Բայց եթե ավելի շատ կաթնաշոռ եք սիրում, լցոնին պարզապես մի գդալ օսլա ավելացրեք: Նույն կերպ, դուք կարող եք պատրաստել աղի գլանափաթեթներ: Աղ, կաթնաշոռ, ցանկության դեպքում ավելացնել մի փոքր կանաչի, սխտոր: Դրանից հետո նույն կերպ տապակել թավայի մեջ:
Լավաշով կաթնաշոռային նախաճաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Լավաշ 1 հատ
- Կաթնաշոռ 150 գ
- Ձու 2 հատ
- Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 70 մլ
Լավաշով կաթնաշոռային նախաճաշ. Պատրաստման եղանակ
- Կաթնաշոռը, շաքարն ու ձվերը խառնել, մանրացնել մինչև հարթ զանգված ստացվի:
- Լավաշը փռել սեղանի վրա և հավասարապես քսել կաթնաշոռային լցոնի բարակ շերտ: Լավաշը ոլորել և կտրել հավասար կտորներով (մեծ լավաշից ստացվում է մոտ 12 կտոր):
- Թավայի մեջ տաքացնել յուղը և տապակել գլանափաթեթները երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը՝ փակ կափարիչի տակ:
- Եթե ցանկանում եք, որ լավաշն ավելի խրթխրթան լինի, ապա պետք չէ ծածկել կափարիչը:
Հնարավոր է, որ ձեզ ավելի դուր գա, երբ կաթնաշոռի գլանափաթեթները ներսից շոգեխաշվում են: Այդ դեպքում քաղցր նախուտեստը շատ քնքուշ է դառնում: Երեխաները ուրախությամբ ուտում են մինչև վերջին փշուրը, քանի որ շատ համեղ է ստացվում:
Լավաշով կաթնաշոռային նախաճաշը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
ԼԱՎԱՇՈՎ ՌՈՒԼԵՏ 2 Տարբերակով․ Անչափ Համեղ, Պարզ և Արագ