Հավի լյարդով կարելի է պատրաստել համեղ Լավաշով նախուտեստ:
Լյարդից կարողանում են պատրաստել պահածոներ, կոլոլակներ, պաշտետներ և նրբերշիկներ։ Մսեղիքն օգտագործելու ևս մեկ տարբերակ կա՝ հավի լյարդը դնել լավաշի մեջ ու համեղ ուտեստ պատրաստել։
Մենք կկիսվենք այդպիսի բաղադրատոմսով:
Լավաշով նախուտեստ 5 րոպեում. Բաղադրիչները
_ 240 գր լավաշ
_ 3 ձու
_ 100 գր պանիր
_ 350 գր հավի լյարդ
_ 2-3 պճեղ սխտոր
_ 1/2 թեյի գդալ աղ
_ սև պղպեղ
Լավաշով նախուտեստ 5 րոպեում. Պատրաստելու եղանակը
_ Լցնել հավի լյարդը բլենդերի մեջ, վրան կոտրել հավի մեկ ձու, ավելացնել կես թեյի գդալ աղ և սև պղպեղ։ Նույն տարայի մեջ ճզմել 2-3 պճեղ սխտոր։
_ Բոլոր բաղադրիչները հարել բլենդերով մինչև հարթ լինի:
_ Վերցնել երեք լավաշ և վրան քսել ստացված խառնուրդը, վրան ցանել քերած պանիր:
_ Այնուհետև լավաշը ոլորել ռուլետի նման: Դանակի օգնությամբ յուրաքանչյուր ռուլետը բաժանել 6 մասի։
_ Առանձին ամանի մեջ կոտրել հավի երկու ձու: Ավելացնել քիչ քանակությամբ աղ և հարել պատառաքաղով։
_ Ձեթով տապակը դնել վառարանի վրա։
_Լավաշով կտորները նախ թաթախել ձվի մեջ, այնուհետև դնել տապակելու։
_ Եփել մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից, մարմանդ կրակի վրա:
_ Մի մոռացեք թավան ծածկել կափարիչով, որպեսզի ամեն ինչ լավ եփվի:
_ Լավաշով նախուտեստի պատրասման մյուս տարբերակը. Բաժանել լավաշը երկար շերտերով, յուրաքանչյուրին քսել հալած պանիր, վրան լցնել փոքր խորանարդիկներով կտրատված թթու վարունգ: Լավաշի շերտը ծալել եռանկյունու նման:
_ Նախուտեստը դնել բուսական յուղով յուղված տապակի վրա: Եռանկյունների վրա ավելացնել մի քիչ թթվասեր։
_ Թխել 7 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում։
Ուտեստը պատրաստ է։ Արագ, պարզ և ախորժելի նախուտեստն անպայման փորձեք պատրաստել մեր բաղադրատոմսերով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լավաշով նախուտեստ