Այսօր պատրաստելու ենք Լավաշով ռուլետ 2 տարբերակով․ Անչափ համեղ, պարզ և արագ։ Ներկայացնելու ենք և որպես սառը նախուտեստ, և որպես տաք։
Содержание
Լավաշով ռուլետ․ Բաղադրիչները
- Լավաշ — 3 հատ
- Սոխ — 1 գլուխ
- Գազար — 1 հատ
- Հավի կրծքամիս — 300 գր․
- Խառը կանաչի մեկ փունջ
- Թթվասեր — 300 գր․
- Կաթ կամ սերուցք — 100 գր․
- Համեմունքներ՝ սխտորի փոշի, կարմիր չիլի պղպեղ, աղ, սև պղպեղ
- Հալվող պանիր — 100 գր․
- Ձիթայուղ
Ռուլետների պատրաստումը քայլ առ քայլ
- Նախ նախապատրաստենք միջուկը, որի համար անհրաժեշտ է մեկ գլուխ սոխը և գազարը անցկացնել քերիչով, սոխը հնարավորինս պետք է մանր լինի, կարող եք նաև կտրատել դանակով, որպեսզի ջուրը շատ դուրս չտա
- Հավի կրծքամիսը հարկավոր է խաշել և մանր թելատել ասյպես
- Ինքներդ ընտրեք ձեզ առավել հաճելի կլինի նման մանրացված տարբերակը թե մանր խորանարդիկների վերածելը, ընդ որում բոլոր բաղադրիչները պետք է նույն կերպ մանրացվեն
- Այժմ Գազօջախի վրա դրված թավայի մեջ ձիթայուղ ենք անում, վրան լցնում ենք սոխը և սկսում տապակել
- Հենց մի փոքր շառագունի սոխը ավելացնում ենք նաև գազարը
- Երկուսն էլ համատեղ տապակելուց հետո նրանց կմիանա նաև հավի կրծքամիսը
- Լավաշով ռուլետների միջուկը կարելի է ըստ ճաշակի փոփխության ենթարկել։ Նույնը կարելի է լրացնել կտրատված սնկով, կամ աղացած մսով, բանջարեղեններով, տապակած կանաչիներով, որոնք նույնպես շատ գեղեցիկ և համեղ կլինեն։ Դա կախված է ձեր ընտանիքի անդամների նախասիրություններից, սա ընդամենը մեկ տարբերակ է
- Ավելացնում ենք մեր լցոնին սխտորի փոշի, աղ, կարմիր չիլի պղպեղ, հավի մսի համար նախատեսված համեմունք, որը դու կարող եք փոխարինել խմելի-սունելիով կամ այլ սիրելի համեմունքով
- 1-2 րոպե տապակելուց հետո ավելացնում ենք սերուցք կամ կաթ, հավի մսին նրբություն և փափկություն հաղորդելու համար, ևս 2 րոպե տապակվելուց հետո անջատում ենք գազօջախը և դնում կողքի
- Հիմա կտրատելու ենք մի փունջ թարմ կանաչի, կարելի է նաև միայն սամիթ վերցնել, կամ կոնկրետ միայն մեկ տեսակի կանաչի, որը առավել գերադասում եք, կարևորը առատ լինի
- Այժմ պետք է արդեն փաթաթենք մեր ռուլետները
- Մեծ լավաշներ ենք վերցնում, որ միանգամից շատ ստացվի, քանի-որ շատ համեղ է լինելու
- Լավաշի առաջին շերտի վրա քսում ենք թթվասեր, կարելի է նաև մայոնեզով այն փոխարինել
- Յուրաքանչյուր շերտի վրա մի փոքր աղ ենք ցանում և լցնում ենք կտրատված կանաչիի կեսը, տարածում ողջ շերտի վրա հավասարաչափ
- Վրան լավաշի հաջորդ շերտն ենք փռում և կրկին մի փոքր թթվասերով պատում լավաշը, այս մեջտեղի շերտում արդեն ամբողջությամբ լցնում ենք մեր հավի կրծքամսից պատրաստած լցոնը
- Լավ տարածելուց հետո վրան փռում ենք լավաշի երրորդ շերտը, նորից թթվասերով պատում, աղ և սև պղպեղ ցանում և այս շերտի վրա էլ կանաչու մնացած մասն ենք լցնում
- Արդեն փաթաթելու ժամանակն է, եթե շերտերը հաստ են ստացվել ձեզ մոտ, մեր նման, ապա ռուլետը կարող եք երկայնքով փաթաթել, իսկ եթե բարակ են, ապա լայնակի
- Հարկավոր է ձեռքերով մի փոքր սեղմելով փաթաթել, որպեսզի հավաքվեն և չսայթաքեն ընթացքում
- Ռուլետը պատրաստ է, որպես սառը նախուտեստ մատուցելու համար, հարկավոր է գոնե մեկ ժամով թողնել սառնարանում, հանել և շեղակի կտրատել, որպեսզի գեղեցիկ ստացվի՝ ահա, համոզվեք․ գեղեցկություն
- Որպես սառը խորտիկ այս ռուլետը կարող է սառնարանում ապակյա ամանով մնալ մի քանի օր
- Իսկ հիմա առաջարկենք նույն ռուլետի տաք մատուցման տարբերակը
- Ռուլետի կտրատված շերտերը հարկավոր է շարել ջեռոցի տապակի վրա փռված կալկային
- Ռուլետի շերտերի վրա հալվող քերած պանիր ենք լցնում հավասարաչափ
- Տապակը ուղարկում ենք ջեռոց մի քանի րոպեյով, մինչև պանիրը հալվի և հանում ենք ջեռոցից
- Հաճելի բույր է տարածվել, ախորժելի տեսք ունի, ահա այսպես տաք-տաք հարկավոր է արագ մատուցել և համտեսել
Հուսով ենք ձեզ դուր եկավ լավաշով մեր ռուլետի երկու տարբերակն էլ։ Առաջարկեք նաև ձեր տարբերակը, սիրով կդիտարկենք։
ԼԱՎԱՇՈՎ ՌՈՒԼԵՏ 2 Տարբերակով Տեսանյութ
Դե ինչ, բարի ախորժակ։