Լավաշով և աղացած մսով ուտեստ. Թեթև և աներևակայելի համեղ կերակուր
Այս ուտեստը դուր կգա բացարձակապես բոլորին: Բոլոր հյուրերը հիացած կլինեն դրանով ՝ համեղ, արագ և պարզ: Իրական գտածո է ցանկացած տնային տնտեսուհու համար:
Содержание
Լավաշով և աղացած մսով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Լավաշի համար
- Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
- Չոր խմորիչ 10 գ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
- 1,5 բաժակ ջուր
- Ցորենի ալյուր 4 բաժակ
Լցոն
- Աղացած տավարի 800 գ
- 2 սոխ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Կես բաժակ յուղ
- Երկար կանաչ պղպեղ 3 հատ
- Լոլիկ 3 հատ
- Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
- Աղ
- Պղպեղ
- Անանուխ
- Սև պղպեղ
- Ուրց
- Եռման ջուր 300 մլ
Լավաշով և աղացած մսով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստեք լավաշները. դրա համար լցնել շաքարավազը, չոր խմորիչը, աղը խորը ամանի մեջ, լցնել ջուրը, խառնել:
- Հաջորդ քայլով լցնել ալյուրը, ձեռքերով հունցել խմորը: Այն պետք է թողնել կափարիչի տակ, որպեսզի մնա կես ժամ:
- Կաթսայի մեջ լցնել աղացած միս, տապակել 5 րոպե: Դրանից հետո մեջն ավելացնել մանր կտրատած սոխ, ճզմած սխտոր, լցնել բուսական յուղը և խառնել:
- Տապակել 5 րոպե, այնուհետև ավելացնել կտրատած կանաչ պղպեղ և լոլիկ, լցնել տոմատի մածուկ և ավելացնել համեմունքներ, աղ, պղպեղ, անանուխ, սև պղպեղ և ուրց:
- Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ և շոգեխաշել կափարիչի տակ 10 րոպե: Դրանից հետո եռացրած ջուր լցնել և եփել 2 րոպե: Անջատեք կրակը:
- Հանել խմորը և բաժանել 12 հավասար մասերի: Յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել բարակ շրջանակներով, դնել տաք, չոր տապակի մեջ և թույլ տապակել երկու կողմերից:
- լավաշիկը դնել տապակի ներքևում, այնուհետև վրան լցրեք միջուկի մի մասը, ցանել մանր կտրատած կանաչիներ և քերած պանիր, վերևից ծածկել լավաշի թերթիկով և կրկին լցնել միջուկի շերտ:
- Այսպես, պետք է հերթագայել բոլոր շերտերը: Վերջին շերտի վրա լցնել կանաչիներ և պանիր, ուտեստը կտրել հատվածների և 20 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Լավաշով և աղացած մսով ուտեստը պատրաստ է: Շատ պայծառ, հարուստ համ, և չքնաղ բույր, որը չեն կարող փոխանցել բառերը, անպայման փորձեք:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Լավաշով լազանյա