Լյարդը ջեռոցում. Անչափ համեղ և փափուկ ուտեստ

Լյարդը ջեռոցում ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լյարդը ջեռոցում. Անչափ համեղ և փափուկ ուտեստ

Լյարդի հետ աշխատելը հեշտ չէ: Այս նուրբ մթերքը հյուսվածքով և համով կատարյալ դարձնելու համար պետք է տիրապետել մի քանի հնարքների: Ներկայացնում ենք տավարի լյարդով լավագույն ուտեստի բաղադրատոմսը: Այն շատ նման է ֆրանսիական եղանակով պատրաստված մսի բաղադրատոմսին:

Ֆրանսիական մսի շատ սիրահարներ որոշ ժամանակ թերահավատորեն էին վերաբերվում այս ուտեստին: Բայց երբ նրանք համտեսեցին այս կերպ պատրաստված լյարդը, անմիջապես փոշմանեցին: Լյարդն այնքան նուրբ ու փափուկ է, որ նույնիսկ ծամելու կարիք չկա:

Լյարդը ջեռոցում

Լյարդը ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Տավարի լյարդ 600 գ
  • Ձու 2 հատ
  • Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
  • Գազար 1 հատ
  • Սոխ 3 հատ
  • Թթվասեր 1-2 ճաշի գդալ
  • Կոշտ պանիր 100 գ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Լյարդը ջեռոցում

Լյարդը ջեռոցում

Լյարդը ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը

  1. Սառեցնել տավարի լյարդը: Այս վիճակում ավելի հարմար կլինի կտրատել այն:
  2. Հեռացնել թաղանթը: Լյարդը կտրել մոտ 1 սանտիմետր հաստությամբ կտորներով:
  3. Պատրաստել թաթախման խառնուրդները: Ալյուրին խառնել աղ և աղացած պղպեղ: Առանձին ամանի մեջ հարել ձվերը մի պտղունց աղով:
  4. Ընկղմել լյարդը չոր խառնուրդի մեջ, ապա թաթախել ձվերի մեջ:
  5. Տապակել լյարդի կտորները տաք յուղի մեջ: Յուրաքանչյուրը պատրաստել բառացիորեն մեկական րոպե՝ երկու կողմերից, դրանց վրա միայն կեղև պետք է ձևավորվի:
  6. Մաքրել սոխը, կտրել բարակ կես օղակներով: Տապակել այն յուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա:
  7. Դրանից հետո խոշոր քերիչով քերած գազարը լցնել սոխի վրա: Եփել բանջարեղենը՝ խառնելով մինչև փափկելը, և 3 րոպե անց բանջարեղենը տեղափոխել ափսեի մեջ:
  8. Համեմել աղով ու պղպեղով, ավելացնել թթվասերը. խառնել:
  9. Լյարդի կտորները տեղափոխել նախապես փայլաթիթեղով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
  10. Յուրաքանչյուր կտորի վրա դնել 1 թեյի գդալ (կամ մի փոքր ավելի) գազար սոխով:
  11. Վերևից յուրաքանչյուրի վրա ցանել քերած պանիր: Պատրաստել ուտեստը 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում մոտ 15 րոպե:

Լյարդը ջեռոցում

Լյարդի կտորի վրա պանիրը պետք է հալվի, բայց չայրվի: Խոհարարության ավարտից հետո լյարդը ֆրանսիական եղանակով տեղափոխել լայն ափսեի վրա, զարդարել կտրատած կանաչիներով: Մատուցել տաք վիճակում:

Լյարդը ջեռոցում պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի կրծքամսով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք