Լյարդը ջեռոցում. Անչափ համեղ և փափուկ ուտեստ
Լյարդի հետ աշխատելը հեշտ չէ: Այս նուրբ մթերքը հյուսվածքով և համով կատարյալ դարձնելու համար պետք է տիրապետել մի քանի հնարքների: Ներկայացնում ենք տավարի լյարդով լավագույն ուտեստի բաղադրատոմսը: Այն շատ նման է ֆրանսիական եղանակով պատրաստված մսի բաղադրատոմսին:
Ֆրանսիական մսի շատ սիրահարներ որոշ ժամանակ թերահավատորեն էին վերաբերվում այս ուտեստին: Բայց երբ նրանք համտեսեցին այս կերպ պատրաստված լյարդը, անմիջապես փոշմանեցին: Լյարդն այնքան նուրբ ու փափուկ է, որ նույնիսկ ծամելու կարիք չկա:
Լյարդը ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Տավարի լյարդ 600 գ
- Ձու 2 հատ
- Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
- Գազար 1 հատ
- Սոխ 3 հատ
- Թթվասեր 1-2 ճաշի գդալ
- Կոշտ պանիր 100 գ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Լյարդը ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Սառեցնել տավարի լյարդը: Այս վիճակում ավելի հարմար կլինի կտրատել այն:
- Հեռացնել թաղանթը: Լյարդը կտրել մոտ 1 սանտիմետր հաստությամբ կտորներով:
- Պատրաստել թաթախման խառնուրդները: Ալյուրին խառնել աղ և աղացած պղպեղ: Առանձին ամանի մեջ հարել ձվերը մի պտղունց աղով:
- Ընկղմել լյարդը չոր խառնուրդի մեջ, ապա թաթախել ձվերի մեջ:
- Տապակել լյարդի կտորները տաք յուղի մեջ: Յուրաքանչյուրը պատրաստել բառացիորեն մեկական րոպե՝ երկու կողմերից, դրանց վրա միայն կեղև պետք է ձևավորվի:
- Մաքրել սոխը, կտրել բարակ կես օղակներով: Տապակել այն յուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա:
- Դրանից հետո խոշոր քերիչով քերած գազարը լցնել սոխի վրա: Եփել բանջարեղենը՝ խառնելով մինչև փափկելը, և 3 րոպե անց բանջարեղենը տեղափոխել ափսեի մեջ:
- Համեմել աղով ու պղպեղով, ավելացնել թթվասերը. խառնել:
- Լյարդի կտորները տեղափոխել նախապես փայլաթիթեղով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
- Յուրաքանչյուր կտորի վրա դնել 1 թեյի գդալ (կամ մի փոքր ավելի) գազար սոխով:
- Վերևից յուրաքանչյուրի վրա ցանել քերած պանիր: Պատրաստել ուտեստը 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում մոտ 15 րոպե:
Լյարդի կտորի վրա պանիրը պետք է հալվի, բայց չայրվի: Խոհարարության ավարտից հետո լյարդը ֆրանսիական եղանակով տեղափոխել լայն ափսեի վրա, զարդարել կտրատած կանաչիներով: Մատուցել տաք վիճակում:
Լյարդը ջեռոցում պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան