Լյարդը տապակի մեջ այնքան նուրբ է ստացվում, որ դուք անընդհատ կօգտագործեք այս բաղադրատոմսը։
Ցանկացած լյարդ հարմար է ճաշ պատրաստելու համար, ես այսօր տավարի եմ պատրաստում։
Լյարդը տապակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տավարի լյարդ 600 գր
_Խոզի ճարպ 200 գր
_Սոխ 2 հատ
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Համեմունքների խառնուրդ՝ ըստ ճաշակի
_Դափնու տերև 2 հատ
_Քաղցր պղպեղ 1 հատ
Լյարդը տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնել խոզի ճարպ, ցանկալի է՝ մսային շերտով, այդպես ավելի համեղ է ստացվում։
__Եթե սովորական խոզի ճարպ չկա, վերցրեք խոզապուխտ, ապխտած կրծքի միս և այլն։
_Կտրել ճարպը բարակ շերտերով:
_Խորը տապակը մեջ դնել շերտերը։
_Սոխը կտրատել բարակ կիսօղակներով և լցնել ճարպաշերտի վրա։
_Համեմել աղով, պղպեղով, ավելացնել տարբեր համեմունքներ ձեր ճաշակով:
_Լյարդը լվանալ, չորացնել, թաղանթները հեռացնել ու մանր կտրատել։
_Սոխի վրա լյարդի շերտ շարել, աղ ու համեմունքներ ցանել, ավելացնել դափնու տերև։
_Քաղցր պղպեղը կտրատել բարակ շերտերով և լյարդի վրա շարել։
_Տապակը ծածկել կափարիչով և եփել միջին ջերմության վրա 5 րոպե:
_Այնուհետև կրակը նվազեցնել և եփել մոտ 20 — 30 րոպե, այստեղ արդեն հարմարեցրեք ըստ լյարդի պատրաստության աստիճանի։
Արագորեն եփել կամ տապակել երիտասարդ կարտոֆիլը մինչև լյարդը, պատրաստեք թարմ բանջարեղենով աղցան: Ամեն ինչ պարզ է, շատ համեղ և հագեցնող:
Ախորժելի ընթրիքը կամ ճաշը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ: