Լյարդով լցոնված դդմիկ. Այս համեղ ու գեղեցիկ նավակները կզարդարեն ձեր սեղանը:
Դդմիկի սեզոնը շարունակվում է: Այս անգամ մենք կպատմենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել սննդարար դդմիկի նավակներ լյարդով:
Այս ուտեստն ունի պատրաստման պարզ տեխնոլոգիա: Նախ, պետք է եփել լցոնը: Այնուհետև դդմիկից նավակներ պատրաստեք և լցոնեք դրանք:
Այնուհետև բանջարեղենը դնում ենք ջեռոցում և ստանում հրաշալի ուտեստ: Նույն սկզբունքով կարելի է բանջարեղենը լցոնել ցանկացած միջուկով՝ լինի դա միս, սունկ կամ կաթնաշոռ սխտորով: Դրանք կստացվեն ինչպես հագեցնող, այնպես էլ ոչ շատ բարձր կալորիականությամբ:
Բացի այդ, տնային տնտեսուհիներին առաջարկենք գործը հեշտացնելու լայֆհաք: Որպեսզի դդմիկի նավակներն ավելի արագ պատրաստվեն, նախ դրանք թեթևակի խաշեք ջրի մեջ:
Լյարդով լցոնված դդմիկ. Բաղադրիչներ
- Տավարի լյարդ 200 գ
- Արևածաղկի ձեթ 40 մլ
- Դդմիկ 1 հատ
- Սոխ 40 գ
- Գազար 30 գ
- Աղ ըստ համտեսի
- Կոշտ պանիր 40 գ
Լյարդով լցոնված դդմիկ. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում լվանալ լյարդը, հանել թաղանթը և անոթները: Ապա կտրատել մսամթերքը փոքր կտորներով և թավայի մեջ տապակել արևածաղկի ձեթով:
- Լվանալ և մեջտեղից կտրել դդմիկը երկարությամբ: Գդալի օգնությամբ, հեռացնել սերմերը և որոշ մաս պտղամսից: Այնուհետև 5 րոպե եփել բանջարեղենը աղ արած ջրի մեջ:
- Սոխը մանրացնել, իսկ գազարները քերել խոշոր քերիչով: Երկու բաղադրիչները տապակել արևածաղկի յուղի մեջ 7-8 րոպե:
- Մանր կտրատել լյարդը և խառնել բանջարեղենի հետ: Աղը լցնել ըստ համտեսի: Լցոնել դդմիկի նավակները բանջարեղենով և լյարդով:
- Այնուհետև դդմիկներով տապակը 15-20 րոպե 180 աստիճանով տաքացված ջեռոցում: Այնուհետև հանել տապակը, դդմիկի վրա լցնել քերած պանրով և կրկին դնել վառարան ևս մի քանի րոպեով:
Լյարդով լցոնված դդմիկները պատրաստ են: Ուտեստը կարելի է մատուցել թարմ բանջարեղենով:
Բարի ախորժակ: