Լյարդով և ձվով կարկանդակներ. Եթերային, փափուկ և դյուրամարս ուտեստ

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ. Եթերային, փափուկ և դյուրամարս ուտեստ

Իմ վերջին գլուխգործոցը` լյարդով և ձվով կարկանդակները տպավորություն թողեցին նույնիսկ սկեսրոջս վրա:

Այս ուտեստի համար ձեզ հարկավոր է տավարի լյարդի շատ փոքր կտոր, ձու և կանաչիներ: Եվ որպեսզի լցոնումն իսկապես հյութեղ լինի, ես դրան կարագ եմ ավելացնում:

Այսպիսով, ես պատրաստում եմ լյարդով և ձվով կարկանդակներ, որոնք ոչ միայն գեղեցիկ են, այլև շատ համեղ:

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 3 բաժակ
  • Խմորիչ 10 գ
  • Կեֆիր 1 բաժակ
  • Արևածաղկի ձեթ 0.5 բաժակ
  • Աղ 0,5 թեյի գդալ
  • Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
  • Տավարի լյարդ 400 գ
  • Ձու 5 հատ
  • Կանաչ սոխ 1 փունջ
  • Կարագ 60 գ

Ձու 1 հատ՝ կարկանդակների վրա քսելու համար

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, պատրաստել բաղադրիչները լցոնման համար:
  2. Տավարի լյարդը եփել այնքան ժամանակ, մինչև փափկի, սառեցնել, այնուհետև մանրացնել մսաղացով:
  3. Ձվերը պինդ խաշել և կեղևազերծել: Կտրել դրանք փոքր խորանարդներով: Լվանալ կանաչ սոխը, չորացնել և մանր կտրել:
  4. Այժմ սկսել խմոր պատրաստել: Լցնել շաքարավազը և խմորիչը մի փոքր տաքացրած կեֆիրի մեջ:
  5. Այս զանգվածին աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրի մի մասը, խառնել բահիկով:
  6. Այժմ խմորին ավելացնել արևածաղկի ձեթը և աղը: Լցնել մնացած ալյուրը ամանի մեջ:
  7. Խմորը ձեռքով հունցել: Ավարտել հունցման գործընթացը արդեն սեղանի վրա:
  8. Պատրաստի խմորը կստացվի յուղոտ և առաձգական: Տեղափոխել այն ամանի մեջ և ծածկել սրբիչով: Խմորը թողնել 20 րոպե:
  9. Այդ ընթացքում պատրաստել միջուկը: Սոխին աղ անել և տրորել գդալով: Սոխին ավելացնել փափկեցրած կարագ, լավ խառնել:
  10. Այժմ լցնել ձվերը և լյարդը, կրկին խառնել ամեն ինչ:
  11. Հասունացած խմորը գլորել երշիկի նման, բաժանել 12 համաչափ մասերի:
  12. Յուրաքանչյուր մասը գրտնակել քառակուսու ձևով: Կողմերից կտրվածքներ անել՝ ինչպես նկարում:
  13. Դնել լցոնը կենտրոնում, ծածկել այն կենտրոնի վերին անկյունով:
  14. Վրա բերել խմորի շերտերը լցոնի գագաթին՝ շախմատային ձևով: Այսպես ստացվում է գեղեցիկ հյուսքը:
  15. Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և վրան քսել հարած ձու:
  16. Կարկանդակները թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 30 րոպե:

Լյարդով և ձվով կարկանդակներ

Իմ կարծիքով, լյարդով և ձվով կարկանդակները շատ գեղեցիկ խմորեղեն են: Հանուն նման օրինաչափության՝ ափսոս չէ մի քանի րոպե ավելի չարչարվել խոհանոցում:

Դրանք թեթև և դիմացկուն են, իսկ լցոնը՝ առանձին խոսակցություն է: Կարագի շնորհիվ լյարդը հյութեղ է և լիովին փափուկ: Ձեզ պետք է դուր գա:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարկանդակ ջեռոցում կարտոֆիլով

Խնդրում ենք Գնահատեք