Լյարդով և ձվով կարկանդակներ. Եթերային, փափուկ և դյուրամարս ուտեստ
Իմ վերջին գլուխգործոցը` լյարդով և ձվով կարկանդակները տպավորություն թողեցին նույնիսկ սկեսրոջս վրա:
Այս ուտեստի համար ձեզ հարկավոր է տավարի լյարդի շատ փոքր կտոր, ձու և կանաչիներ: Եվ որպեսզի լցոնումն իսկապես հյութեղ լինի, ես դրան կարագ եմ ավելացնում:
Այսպիսով, ես պատրաստում եմ լյարդով և ձվով կարկանդակներ, որոնք ոչ միայն գեղեցիկ են, այլև շատ համեղ:
Լյարդով և ձվով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 3 բաժակ
- Խմորիչ 10 գ
- Կեֆիր 1 բաժակ
- Արևածաղկի ձեթ 0.5 բաժակ
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
- Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
- Տավարի լյարդ 400 գ
- Ձու 5 հատ
- Կանաչ սոխ 1 փունջ
- Կարագ 60 գ
Ձու 1 հատ՝ կարկանդակների վրա քսելու համար
Լյարդով և ձվով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, պատրաստել բաղադրիչները լցոնման համար:
- Տավարի լյարդը եփել այնքան ժամանակ, մինչև փափկի, սառեցնել, այնուհետև մանրացնել մսաղացով:
- Ձվերը պինդ խաշել և կեղևազերծել: Կտրել դրանք փոքր խորանարդներով: Լվանալ կանաչ սոխը, չորացնել և մանր կտրել:
- Այժմ սկսել խմոր պատրաստել: Լցնել շաքարավազը և խմորիչը մի փոքր տաքացրած կեֆիրի մեջ:
- Այս զանգվածին աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրի մի մասը, խառնել բահիկով:
- Այժմ խմորին ավելացնել արևածաղկի ձեթը և աղը: Լցնել մնացած ալյուրը ամանի մեջ:
- Խմորը ձեռքով հունցել: Ավարտել հունցման գործընթացը արդեն սեղանի վրա:
- Պատրաստի խմորը կստացվի յուղոտ և առաձգական: Տեղափոխել այն ամանի մեջ և ծածկել սրբիչով: Խմորը թողնել 20 րոպե:
- Այդ ընթացքում պատրաստել միջուկը: Սոխին աղ անել և տրորել գդալով: Սոխին ավելացնել փափկեցրած կարագ, լավ խառնել:
- Այժմ լցնել ձվերը և լյարդը, կրկին խառնել ամեն ինչ:
- Հասունացած խմորը գլորել երշիկի նման, բաժանել 12 համաչափ մասերի:
- Յուրաքանչյուր մասը գրտնակել քառակուսու ձևով: Կողմերից կտրվածքներ անել՝ ինչպես նկարում:
- Դնել լցոնը կենտրոնում, ծածկել այն կենտրոնի վերին անկյունով:
- Վրա բերել խմորի շերտերը լցոնի գագաթին՝ շախմատային ձևով: Այսպես ստացվում է գեղեցիկ հյուսքը:
- Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և վրան քսել հարած ձու:
- Կարկանդակները թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 30 րոպե:
Իմ կարծիքով, լյարդով և ձվով կարկանդակները շատ գեղեցիկ խմորեղեն են: Հանուն նման օրինաչափության՝ ափսոս չէ մի քանի րոպե ավելի չարչարվել խոհանոցում:
Դրանք թեթև և դիմացկուն են, իսկ լցոնը՝ առանձին խոսակցություն է: Կարագի շնորհիվ լյարդը հյութեղ է և լիովին փափուկ: Ձեզ պետք է դուր գա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարկանդակ ջեռոցում կարտոֆիլով