Լոբով ջեռեփուկ պատրաստելու նոր բաղադրատոմսը հենց այն է, ինչը ձեզ հարմար կլինի, երբ ցանկանում եք թարմություն մտցնել ձեր ճաշացանկում և պատրաստել հիանալի ընտանեկան ընթրիք:
Լոբով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ Լոբի — 150 գ
_ Սոխ — 400 գ
_ Ձիթապտղի յուղ — 6 ճաշի գդալ
_ Աղ — ըստ ճաշակի
_ Ջուր — 500 մլ
_ Պղպեղ — ըստ ճաշակի
Լոբով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_ Լոբին լցնել կաթսայի կամ խորը ամանի մեջ, լցնել սառը ջուր, որպեսզի այն ամբողջությամբ ծածկի լոբին, թողնել 12 ժամ։
_ Այնուհետև ջուրը քամեք, լոբին լմաքուր ջրով եփել, ուժեղ կրակի վրա հասցնել եռման աստիճանի։
_ Այնուհետև կրակը ցածրացրեք և եփեք մինչև լոբին փափկի, բայց չափազանց շատ չեփվի:
_ Քամեք թուրմը և պահեք։
_ Սոխը կտրատել օղակներով: Տապակի մեջ տաքացնել 4 ճաշի գդալ ձեթ, ավելացնել սոխը և խառնել, տապակել, մինչև այն թափանցիկ դառնա։
_ Աղ անել սոխին, ավելացնել կարմիր և սև պղպեղ, խառնել։
_ Թխելու կաղապարը յուղել, հերթով շարել լոբու և սոխի շերտեր (վերջին շերտը պետք է լինի լոբի), վրան լցնել մնացած ձեթը և լոբու արգանակը։
_ Թխել 20 րոպե 170-180°C ջերմաստիճանում։
Ջեռեփուկը մատուցել նույն ձևամանի մեջ, որում թխվել են։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարմիր լոբով աղցան