Լորը՝ ջեռոցում. Այն շատ նուրբ է, հյութալի և գեղեցիկ ոսկեգույն կեղևով:
Դուք չեք պատկերացնի անգամ, թե ինչ զգլխիչ բույր է տարածվում խոհանոցում դրանք պատրաստելիս: Այն պարզապես կխենթացնի ձեզ, և կցանկանաք արագ փորձել գոնե մի կտոր:
Լորը՝ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Լոր 3 հատ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Չորացրած սխտոր 1 թեյի գդալ
- Պղպեղի խառնուրդ` ըստ ճաշակի
- Ձիթապտղի յուղ 2-3 ճաշի գդալ
Լորը՝ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում անհրաժեշտ է կտրել լորերի պարանոցները, ինչպես նաև ցանկության դեպքում կտրեցինք ոտքերի և թևերի ծայրերը: Մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ, ապա չորացնել թղթե սրբիչով:
- Հիմա դրանք տեղափոխել մի մեծ, խորը ամանի մեջ, ավելացնել աղ, պղպեղի խառնուրդ, չորացրած սխտոր, լցնում ձիթապտղի յուղ և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
- Այժմ ծածկել կամ փաթաթել սննդի թաղանթով: Այդ վիճակում դնել սառնարանում առնվազն 1 ժամով, կամ ավելի լավ է մեկ ամբողջ գիշեր:
- Մարինացված լորերը տեղավորել փայլաթիթեղով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, այն դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, փայլաթիթեղի տակ թխվելու՝ 20 րոպե:
- Այնուհետև հանել փայլաթիթեղի շերտը և եփել ևս 15-20 րոպե, մինչև որ ոսկեգույն կեղև հայտնվի:
Լորը՝ ջեռոցում պատրաստ է: Լորերը ստացվում են հյութալի և քնքուշ, միսը բառացիորեն փլվում է ոսկորների վրայից: Նուրբ ու շատ համեղ ուտեստ հաճելի հյուրերի համար:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի տապակա