Լցոնած դդմիկներ ջեռոցում. Ճաշատեսակը պարզ է, բայց շատ հագեցնող, այն կարող է պատրաստել նույնիսկ խոհանոցն այնքան էլ չսիրող ամուսինը:
Շուկայում առաջին դդմիկները հայտնվեցին վերջերս: Չնայած դրան, հոգատար տանտիրուհիներն արդեն լիովին օգտագործում են դրանք տան ճաշեր պատրաստելու համար: Հատկապես տարածված են դդմիկով ձմեռվա պահածոները: Իսկ որքան համեղ են ջեռոցում պատրաստվող, կողային ուտեստով, լցոնած դդմիկները:
Այսօր կպատմենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել դդմիկը կարտոֆիլով: Ջեռոցում պատրաստվող այս ուտեստը շատ պարզ է և մեկ տապակը բավարար է երեխաների, ծնողների և նույնիսկ հեռավոր հարազատներին հագեցնելու համար:
Լցոնած դդմիկներ ջեռոցում. Բաղադրությունը
- Դդմիկ 4 հատ
- Աղացած տավարի միս 300 գ
- Սոխ 1 հատ
- Կարտոֆիլ 600 գ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Թթվասեր 100 գ
- Կոշտ պանիր 100 գ
- Արևածաղկի ձեթ 50 մլ
- Մաղադանոս 10 գ
- Աղ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ ըստ ճաշակի
- Պապրիկա ըստ ճաշակի
Լցոնած դդմիկներ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ դդմիկները, կտրել ծայրերը: Բանջարեղենը բաժանել 3-4 հավասար մասերի:
- Օգտագործելով գդալ կամ դանակ, զգուշորեն հանել պտղամիսը` առանց վնասելու կեղևը:
- Ստացված օղակները բոլոր կողմերից աղ և պղպեղ անել: Պտղամիսը մի կողմ դրեք, այն դեռ պետք կգա:
- Աղացած միսը (կարող եք վերցնել ցանկացած) խառնել մանրացված սոխի հետ, ավելացնել ճզմած սխտորը, աղը պղպեղը, մանր կտարատած կանաչիներ և համեմունքներ` ըստ ճաշակի: Ստացված զանգվածը խառնել գդալով և ձևավորել գնդիկներ: Դրանք տեղադրել դդմիկի օղակների մեջ:
- Կարտոֆիլը կլպել, կտրել կտորներով և լվանալ: Դդմիկի պտղամսի հետ միասին լցնել փայլաթիթեղով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Համեմունքներ անել, աղ ավելացնել, և վրան յուղ լցնել: Տեղադրեք լցոնած դդմիկի օղակները կարտոֆիլի արանքներում: Աղացած մսի վերևում լցնել թթվասեր և քերած պանիր: Տապակը փակել փայլաթիթեղով, ուղարկել ջեռոց:
- Նախ պատրաստել դդմիկները 180 աստիճանով 1 ժամ: Դրանից հետո հանել փայլաթիթեղը: Պանիր շաղ տալ ամբողջ ուտեստի վրա: Եփել նույն ջերմաստիճանում ևս 10 րոպե:
Լցոնած դդմիկները ջեռոցում պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: