Լցոնված հաց. Նախաճաշի համեղ ջեռեփուկ
Եթե դուք արդեն ծանոթ չեք «Կոճղեր» նախնական անունով ուտեստին, միգուցե առատ նախաճաշը կամ ընթրիքը խլում են ձեր ժամանակից ավելին, քան կարող էին: Աղացած մսով հացը հիանալի այլընտրանք կլինի տաք սենդվիչների և նույնիսկ կարկանդակների համար: Կես ժամ և աղացած մսով անուշահոտ կոճղիկ-զամբյուղների մի մեծ ափսե արդեն սեղանին կլինի:
Իսկ հաճելին այն է, որ ձեզ հարկավոր է միայն մեկ բագետ հաց և մի քիչ աղացած միս, բառացիորեն 10 ճաշի գդալ: Լցոնի համը կարող է տարբեր լինել ձեր նախընտրած համեմունքներով, իսկ մենք այսօր կկիսվենք դասական բաղադրատոմսով `պղպեղով և աղով:
Սովորաբար այս ուտեստը պատրաստում են չորահացի նման. Ձվի մեջ թաթախում և տապակում են տապակի մեջ: Բայց, եթե ձեզ դուր չի գալիս վառարանի մոտ կանգնելը, պարզապես հետևեք մեր հրահանգներին:
Լցոնված հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Աղացած տավարի միս 300 գ
- Ձու 4 հատ
- Կաթ 50 մլ
- Համտեսել աղով
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Բագետ 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
- Կոշտ պանիր` ըստ ճաշակի
Լցոնված հաց. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել բագետը 12 մասի: Յուրաքանչյուրից հանել միջուկը, բայց ոչ այնպես, որ մնա միայն կեղևը:
- Հացը մանրացնել, լցնել աղացած մսի վրա, ավելացնել աղ, պղպեղ և խառնուրդով լցոնել բագետի կտորը:
- Ձվերը հարել կաթի հետ, ավելացնել աղ, ալյուր և կրկին հարել:
- Լցոնված հացը դնել խորը թավայի մեջ, ծածկել ձվի խառնուրդով և թխել 180 աստիճանով 25 րոպե:
- Դրանից հետո հանել, վրան շաղ տալ պանիր և պահել ջեռոցում մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Աղացած մսով հացը շատ ավելի համեղ ու խրթխրթան կդառնա, եթե դրան ավելացնեք կանաչիներ (օրինակ՝ համեմ կամ մաղադանոս) և մի փոքր կծու պղպեղ:
Խորհուրդ. Այս բաղադրատոմսն ավելի հարմար է ընթրիքի համար, քանի որ կծու ուտեստները հարմար չեն առավոտյան նախաճաշի համար:
Լցոնված հացը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ խաչապուրի թավայի մեջ