Խաշլամա. Ամենահամեղ ուտեստը, որ բոլորն են սիրում

Խաշլամա ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Խաշլամա. Ամենահամեղ ուտեստը, որ բոլորն են սիրում

Իհարկե, այս ուտեստին մենք մանկուց ենք սիրահարվում, իսկ երբ մեծանում ենք, յուրաքանչյուրս մեր ընտանեկան ու փոորձված բաղադրատոմսով ենք պատրաստում, որը ժառանգություն ենք ստանում ընտանիքի մեծերից: Այս ուտեստը և տոնական է, և ամենօրյա՝ կախված նրանից, թե ինչ բաղադրիչներ են օգտագործվում:

Այս բաղադրատոմսում բաղադրիչների մեջ յուղ չկա, և միսը շոգեխաշվում է այն հյութի մեջ, որը տալիս են բանջարեղենները: Համով, առողջ, անուշաբույր:

Դասական բաղադրատոմսում վերցնում են գառան կամ տավարի միս, իսկ այս տարբերակում մենք օգտագործելու ենք խոզի միս: Եթե ​​կանաչիներ սիրում եք, կարող եք առատորեն ավելացրեք ուտեստին, քանի որ դրանք ավելի անուշաբույր և շատ ախորժելի կդարձնեն ուտեստը: Կստացվի աներևակայելի համեղ կերակուր:

Խաշլամա

Խաշլամա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խոզի միս 200 գ
  • Սոխ 0,5 հատ
  • Գազար 0,5 հատ
  • Սխտոր 4 պճեղ
  • Կարտոֆիլ 1 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ 0,5 հատ
  • Սմբուկ 0,25 հատ
  • Լոլիկ 1 հատ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Խաշլամա

Խաշլամա

Խաշլամա. Պատրաստման եղանակը

  1. Միսը կտրեք մասերի և թույլ տապակել չոր կաթսայի մեջ` աղով և համեմունքներով:
  2. Կլպել և բարակ կտրել սոխը և լցնել մսի վրա: Դրանից հետո գազարը կտրել կես օղակներով  և շարել հաջորդ շերտով: Լվանալ մաքրած կարտոֆիլը և սխտորը կտրել բարակ շերտերով: Այս կտրատված բանջարեղենը գազարի վրա լցնել:
  3. Պղպեղը մանր կտրատել, սմբուկը կեղևազերծել, շերտերով կտրել և լցնել մնացած բանջարեղենի վրա: Մնացել է միայն լոլիկը, որը նույնպես պետք է կտրել բարակ շերտերով:
  4. Աղ անել, ավելացնել համեմունքներ և եփել խաշլաման մինչև եռալը առանց կափարիչի, իսկ հետո կափարիչի տակ՝ թույլ կրակի վրա:

Սա հիանալի ճաշ կամ ընթրիք կլինի ամբողջ ընտանիքի համար: Մատուցել տաք վիճակում և զարդարել թարմ կանաչիներով` ըստ ճաշակի:

Խաշլամա

Սա շատ հաջող բաղադրատոմս է զբաղված տնային տնտեսուհիների համար, քանի որ պատրաստելը շատ ժամանակ և ջանք չի պահանջում:

Խաշլաման պատրաստ է

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հայկական խաշլամա

Խնդրում ենք Գնահատեք