Ամենահամեղ Խմորով տոլման պատրաստվում է մթերքների նվազագույն հավաքածուով և նվազագույն ժամանակ է ծախսվում դրանց պատրաստման համար։
Բանջարեղենային շերտի վրա շոգեխաշած այս համեղ ուտեստը ձեզ անպայման դուր կգա։
Խմորով տոլմա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 300 գր
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Տաք ջուր 100 մլ
_Ձու 1 հատ
_Հավի միս աղացած 300 գր
_Տավարի միս աղացած 300 գր
_Սոխ 1 հատ
_Պղպեղ, համեմունքներ, սխտոր՝ ըստ ճաշակի
_Սամիթ, անուշաբույր կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Բուսական շերտի համար
_Սոխ 2 հատ
_Գազար 2 հատ
_Լոլիկ 2 հատ
_Քաղցր պղպեղ 1 հատ
_Սոյայի սոուս 3 ճաշի գդալ
_Օրեգանո, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Խմորով տոլմա. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի հետ, լցնել ջուրը, ավելացնել ձուն և հունցել առաձգական խմոր, ծածկել այն և թողնել 10 րոպե։
_Երկու տեսակի աղացած միսը խառնել, համեմել բոլոր համեմունքներով, աղով, կանաչիներով։
_Բանջարեղենը կտրատել կտորներով:
_Խմորը բաժանել 6 — 8 մասի և յուրաքանչյուրը գրտնակել երկար ու բարակ շերտով։
_Խմորի վրա քսել աղացած մսի զանգվածը և ռուլետի պես փաթաթել, եզրերը զգուշորեն վրա բերելով։
_Խորը տապակի մեջ շոգեխաշել բանջարեղենը, աղ և պղպեղ անել, ավելացնել տարբեր համեմունքներ և անուշաբույր կանաչիներ։
_Բանջարեղենային շերտը հարթեցնել և խմորով ռուլետները դնել վրան։
_Կափարիչով ծածկել տապակը և եփել թույլ կրակի վրա՝ մոտ 15-20 րոպե։
_Կարելի է մեկ անգամ շրջել, որպեսզի երկու կողմերը լավ հագեցած լինեն բանջարեղենի հյութով։
_Մատուցել բանջարեղենի հետ, վրան լցնել բանջարեղենի հյութը և ցանել սամիթ, մանր ճզմած սխտոր։
Ճաշատեսակը հագեցնող է, բուրավետ, պատրաստման մեջ օրիգինալ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաղամբով տոլմա