Խոզապուխտով և պանրով կարկանդակ
Մինչև այն պահը, երբ ես առաջին անգամ պատրաստեցի այս կարկանդակը, ամուսինս սովորաբար ճաշի ժամանակ թխած ուտեստ չէր ընդունում: Նա ասում էր, որ նման ուտեստը միայն աշխատավայրում կարելի է ուտել, իսկ տանը հարկավոր է ուտել առաջինը, երկրորդը և կոմպոտը: Բայց արագ պատրաստվող խոզապուխտով և պանրով կարկանդակը կտրուկ փոխեց նրա կարծիքը:
Իհարկե, այս ոտեստը չի կարող փոխարինել մի կտոր մսով հագեցնող կարմիր բորշչին: Բայց եթե ձեզ հարկավոր է կարճ ժամանակում ուտելիք պատրաստել, ապա սա լավ տարբերակ է: Այն կարելի է մատուցել մի բաժակ մածունով:
Խոզապուխտով և պանրով կարկանդակ. Բաղադրությունը
- Ցորենի ալյուր 375 գ
- Սոխ 2 հատ
- Խոզապուխտ 200 գ
- Կարագ 135 գ
- Չեդեր պանիր 100 գ
- Կաթ 225 մլ
- Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ
- Շագանակագույն շաքար 1 ճաշի գդալ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Ծովի աղ 0,5 թեյի գդալ
Խոզապուխտով և պանրով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Առաջին քայլը կարկանդակի խմորի պատրաստումն է: Կտրել 125 գ սառեցրած կարագը խորանարդներով և լցնել բլենդերի ամանի մեջ: Դրա մեջ լցնել նաև ալյուրը փխրեցուցիչով և աղով:
- Ամեն ինչ մանրացնել փշրանքների աստիճան: Դրանից հետո խառնուրդի մեջ լցնել 125 մլ կաթ: Զանգվածը հարել:
- Պատրաստի խմորը տեղափոխել ամանի մեջ, մնացած կաթը լցնել մեջը, հունցել բահիկով: Մաքրել սոխը և կտրել բարակ կես օղակներով: Ձիթապտղի յուղը և մնացած կարագը տաքացրեք տապակի մեջ: Տապակել սոխը այս խառնուրդի մեջ: Երբ այն դառնա թափանցիկ, ավելացնել շաքարավազ:
- Խառնել սոխը և եփել ևս 2 րոպե: Այն պետք է ստանա կարամելի գույն:
- Կտրել խոզապուխտը խորանարդներով և պանիրը խոշոր քերիչով անցկացնել: Լավագույն տարբերակն է չեդեր պանիրը: Այժմ խմորին ավելացնել խոզապուխտի երրորդ մասը և պանրի երրորդ մասը, հունցել: Կլոր, բացվող ձևամանը ծածկել մագաղաթով: Խմորը հավասարապես տարածել:
- Դրա վրա լցնել մնացած խոզապուխտի շերտը: Հաջորդը կարամելացված սոխն է: Ամենավերջին շերտը պանրի քերուկն է:
- Կարկանդակը թխել 25‒35 րոպե, 180 ° C տաքացրած ջեռոցում:
Ինչպես միշտ, ատամի չոփով եք ստուգում պատրաստ լինելը: Իրականում, դուք անմիջապես կհասկանաք, որ կարկանդակը պատրաստ է: Հմայիչ ախորժելի հոտն աստիճանաբար կտարածվի ողջ խոհանոցում:
Խոզապուխտով և պանրով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: