Խոզի խորոված խոհարարական տոպրակի մեջ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է միայն վառարան և լավ միս:
Ցանկության դեպքում խոզի մսին կարող եք ավելացնել գազար և սունկ։ Դա անելու համար բանջարեղենը և շամպինիոնները կտրատել մեծ կտորներով, այնուհետև ավելացնել դրանք խոհարարական տոպրակի մեջ լցված մսի վրա։
Մի վախեցեք փորձարկել այս ուտեստը: Փորձեք բաղադրիչների ցանկից հանել աղը՝ այն փոխարինելով մի փոքր սոյայի սոուսով: Այս հավելումով միսը շատ բուրավետ կստացվի։ Պարզապես մի չափազանցեք սոուսի հարցում, որովհետև այն կարող է խոզի միսն ավելի կոշտացնել:
Խոզի խորոված. Բաղադրիչներ
_ Խոզի միս 1,5 կգ
_ Սոխ 2 հատ
_ Աղ՝ ըստ ճաշակի
_ Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_ Պապրիկա 1 թեյի գդալ
_ Մանանեխ 1 թեյի գդալ
Խոզի խորոված. Պատրաստման եղանակը
_ Միսը մանրակրկիտ լվանալ և չորացնել թղթե սրբիչներով։ Խոզի միսը կտրատել մասերով։
_ Մաքրել խոշոր սոխերը, կտրատել մեծ օղակներով:
_ Մսին ավելացնել սոխն ու մանանեխը. լցնել աղ, սև պղպեղ և աղացած պապրիկա։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_ Ծածկել խոզի միսը և թողնել 3 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում։
_ Մարինացված միսը սոխով դնել խոհարարական տոպրակի մեջ, կապել այն:
_ Խոզի մսով լցված տոպրակը դնել ջեռոցի տապակի վրա, վրան մի քանի անցք անել ատամի չոփով։
_ 1 ժամով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Հետո հանել տապակը և տոպրակը կտրել։
_ Եվս 10 րոպեով դնել ջեռոցում։
Այս կծու միսը կատարյալ հավելում է ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի համար: Մատուցել տնական խորովածը լավաշով, թթու վարունգով կամ թարմ բանջարեղենային աղցանով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում