Խոզի խորոված խոհարարական տոպրակի մեջ. Սննդարար ու համեղ ընթրիքը կողմնակի ճաշատեսակի կարիք չի ունենա

Խոզի խորոված ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խոզի խորոված խոհարարական տոպրակի մեջ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է միայն վառարան և լավ միս:

Ցանկության դեպքում խոզի մսին կարող եք ավելացնել գազար և սունկ։ Դա անելու համար բանջարեղենը և շամպինիոնները կտրատել մեծ կտորներով, այնուհետև ավելացնել դրանք խոհարարական տոպրակի մեջ լցված մսի վրա։

Մի վախեցեք փորձարկել այս ուտեստը: Փորձեք բաղադրիչների ցանկից հանել աղը՝ այն փոխարինելով մի փոքր սոյայի սոուսով: Այս հավելումով միսը շատ բուրավետ կստացվի։ Պարզապես մի չափազանցեք սոուսի հարցում, որովհետև այն կարող է խոզի միսն ավելի կոշտացնել:

Խոզի խորոված
Խոզի խորոված. Բաղադրիչներ

_ Խոզի միս 1,5 կգ

_ Սոխ 2 հատ

_ Աղ՝ ըստ ճաշակի

_ Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_ Պապրիկա 1 թեյի գդալ

_ Մանանեխ 1 թեյի գդալ

Խոզի խորոված
Խոզի խորոված. Պատրաստման եղանակը

_ Միսը մանրակրկիտ լվանալ և չորացնել թղթե սրբիչներով։ Խոզի միսը կտրատել մասերով։

_ Մաքրել խոշոր սոխերը, կտրատել մեծ օղակներով:

_ Մսին ավելացնել սոխն ու մանանեխը. լցնել աղ, սև պղպեղ և աղացած պապրիկա։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։

_ Ծածկել խոզի միսը և թողնել 3 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում։

_ Մարինացված միսը սոխով դնել խոհարարական տոպրակի մեջ, կապել այն:

_ Խոզի մսով լցված տոպրակը դնել ջեռոցի տապակի վրա, վրան մի քանի անցք անել ատամի չոփով։

_ 1 ժամով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Հետո հանել տապակը և տոպրակը կտրել։

_ Եվս 10 րոպեով դնել ջեռոցում։

Խոզի խորոված

Այս կծու միսը կատարյալ հավելում է ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի համար: Մատուցել տնական խորովածը լավաշով, թթու վարունգով կամ թարմ բանջարեղենային աղցանով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք