Խոզի կողամիս՝ խնձորով և բանջարեղենով. Չքնաղահամ նախուտեստ
Եթե ուշադիր նայեք թխած խոզի մսով բաղադրատոմսերի մեծ մասին, ապա պատրաստելը շատ դժվար չէ: Այս հարցում միայն հմբերատարություն է պահանջվում, քանի որ այս ուտեստի համար երբեմն պետք է բավական ցածր ջերմաստիճան դնել և ավելի երկար եփել: Ջեռոցում խնձորով ու բանջարեղենով տապակայի բաղադրատոմսն այդպիսի մի տարբերակ է:
Պետք չէ ոչ մի նախնական տապակում: Ընտրեք խոզի մսի գեղեցիկ կտոր և սկսեք: Միսը թխվում է բանջարեղենային հիմքի վրա: Դա անհրաժեշտ է նրա համար, որ միսը թխվի նաև ներքևից, ոչ թե պատրաստվի իր սեփական հյութի մեջ:
Խոզի կողամիս. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Խոզի միս 2 կգ
- Մեղր 250 գ
- Խնձոր 2 հատ
- Նեխուր 3 հատ
- Բրինձ 200 գ
- Սպիտակ կիսաչոր գինի 100 մլ
- Հնդկական ընկույզ՝ ըստ ճաշակի
- Հավի արգանակ 400 մլ
- Դարչին 0,5 ճաշի գդալ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Գազար 3 հատ
- Սոխ 1.5 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 120 մլ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Ուրց 3 ճյուղ
- Կարագ 30 գ
Խոզի կողամիս. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել գազարը միջին չափի կտորներով և խառնեք կտրատած նեխուրի ցողունների, մեկ խոշոր կտրատած սոխի և մեկ խորանարդներով կտրատված խնձորի հետ:
- Տապակի վրա լցնել բուսական յուղի կեսը, վրան բանջարեղեն լցնել և շաղ տալ ճզմած սխտոր: Համեմել աղով և պղպեղով` ըստ ճաշակի, ավելացնել կարագ և մի կողմ դնել:
- Միսը թաթախել աղի, պղպեղի և դարչինի խառնուրդի մեջ: Անել խորը լայնակի կտրվածքներ, դրանց մեջ տեղադրել խնձորի շերտերը և միսը լավ պատել մեղրով բոլոր կողմերից:
- Ավելացնել խնկունի կամ ուրց և թխել 120 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 2 ժամ:
- Հնդկական ընկույզը և 0,5 սոխը յուղի մեջ տապակել: Լցնել բրինձը, արգանակն ու գինին: Եփել մինչև պատրաստ լինի և մատուցել տապակած մսի հետ:
Խոզի միսը ստացվում է նուրբ, փափուկ, հարուստ համով: Խորհուրդ ենք տալիս այս բաղադրատոմսը պահպանել, ընտանեկան տոներին պարբերաբար պատրաստելու համար:
Խոզի կողամիսը պատրաստ է
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միս ջեռոցում