Խոզի կողամիս՝ խնձորով և բանջարեղենով. Չքնաղահամ նախուտեստ

Խոզի կողամիս ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խոզի կողամիս՝ խնձորով և բանջարեղենով. Չքնաղահամ նախուտեստ

Եթե ​​ուշադիր նայեք թխած խոզի մսով բաղադրատոմսերի մեծ մասին, ապա պատրաստելը շատ դժվար չէ: Այս հարցում միայն հմբերատարություն է պահանջվում, քանի որ այս ուտեստի համար երբեմն պետք է բավական ցածր ջերմաստիճան դնել և ավելի երկար եփել: Ջեռոցում խնձորով ու բանջարեղենով տապակայի բաղադրատոմսն այդպիսի մի տարբերակ է:

Պետք չէ ոչ մի նախնական տապակում: Ընտրեք խոզի մսի գեղեցիկ կտոր և սկսեք: Միսը թխվում է բանջարեղենային հիմքի վրա: Դա անհրաժեշտ է նրա համար, որ միսը թխվի նաև ներքևից, ոչ թե պատրաստվի իր սեփական հյութի մեջ:

Խոզի կողամիս
Խոզի կողամիս. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Խոզի միս 2 կգ
  • Մեղր 250 գ
  • Խնձոր 2 հատ
  • Նեխուր 3 հատ
  • Բրինձ 200 գ
  • Սպիտակ կիսաչոր գինի 100 մլ
  • Հնդկական ընկույզ՝ ըստ ճաշակի
  • Հավի արգանակ 400 մլ
  • Դարչին 0,5 ճաշի գդալ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Գազար 3 հատ
  • Սոխ 1.5 հատ
  • Արևածաղկի ձեթ 120 մլ
  • Սխտոր 3 պճեղ
  • Ուրց 3 ճյուղ
  • Կարագ 30 գ

Խոզի կողամիս

Խոզի կողամիս. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել գազարը միջին չափի կտորներով և խառնեք կտրատած նեխուրի ցողունների, մեկ խոշոր կտրատած սոխի և մեկ խորանարդներով կտրատված խնձորի հետ:
  2. Տապակի վրա լցնել բուսական յուղի կեսը, վրան բանջարեղեն լցնել և շաղ տալ ճզմած սխտոր: Համեմել աղով և պղպեղով` ըստ ճաշակի, ավելացնել կարագ և մի կողմ դնել:
  3. Միսը թաթախել աղի, պղպեղի և դարչինի խառնուրդի մեջ: Անել խորը լայնակի կտրվածքներ, դրանց մեջ տեղադրել խնձորի շերտերը և միսը լավ պատել մեղրով բոլոր կողմերից:
  4. Ավելացնել խնկունի կամ ուրց և թխել 120 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 2 ժամ:
  5. Հնդկական ընկույզը և 0,5 սոխը յուղի մեջ տապակել: Լցնել բրինձը, արգանակն ու գինին: Եփել մինչև պատրաստ լինի և մատուցել տապակած մսի հետ:

Խոզի կողամիս

Խոզի միսը ստացվում  է նուրբ, փափուկ, հարուստ համով: Խորհուրդ ենք տալիս այս բաղադրատոմսը պահպանել, ընտանեկան տոներին պարբերաբար պատրաստելու համար:

Խոզի կողամիսը պատրաստ է

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի միս ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք