Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով. Այս կերպ թխված միսը շատ հյութալի է ստացվում ախորժելի պանրի կեղևով և հետաքրքիր կծու հետհամով

Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջին հայացքից կարող է տարօրինակ թվալ Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով պատրաստելու գաղափարը: Բայց, հավատացեք, պատրաստի ուտեստը շատ վառ ու համեղ է ստացվում։

Հիանալի է, որ դուք կարող եք դա անել թե տոնի, թե ամեն օրվա համար: Ի վերջո, դա չի պահանջում նախապատրաստություն կամ որևէ բարդ խոհարարական մանիպուլյացիա: Ամեն ինչ հնարավորինս պարզ և հեշտ է:

Այս ուտեստի համար խորհուրդ ենք տալիս գնել թարմ խոզի միս, ցանկալի է առանց ճարպաշերտի: Վերցրեք թթվասեր առնվազն 20% յուղայնությամբ: Բաղադրատոմսը պահանջում է շամպինիոններ, բայց կարող եք օգտագործել ցանկացած այլ սունկ:

Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով

Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով. Բաղադրիչներ

_Խոզի միս 600 գ

_Շամպինիոններ 200 գ

_Խեցգետնի ձողիկներ 100 գ

_Սոխ 1 հատ

_Կոշտ պանիր 70 գ

_Թթվասեր 40 գ

_Ձու 1 հատ

_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով

Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով. Պատրաստման եղանակը

_Սունկը լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Մաքրել սոխը, նույնպես կտրատել փոքր խորանարդիկներով։

_Տապակի մեջ միջին ջերմության վրա տաքացնել բուսական յուղը։ Ավելացնել սունկ, սոխ և տապակել մինչև հեղուկը գոլորշիանա և թույլ կարմրի (8-10 րոպե):

_Տապակելու ընթացքում սունկը և սոխը աղ անել, պատրաստ լինելուց հետո թող մի փոքր սառչի:

_Խոզի միսը կտրատել մոտ 2 սմ հաստությամբ շերտերով, պետք է ստանաք 5-6 սթեյք։

_Միսը ծածկել թաղանթով, լավ թակել։ Երկու կողմից քսել աղ և պղպեղ (յուրաքանչյուրը 2 պտղունց):

_Ծովախեցգետնի ձողերը կեղևից մաքրել և կտրեք բարակ շերտերով:

_Պանիրը քերել խոշոր քերիչով անմիջապես ամանի մեջ։ Դեղնուցն առանձնացնել սպիտակուցից և լցնել պանրի վրա։

_Ստացված զանգվածին ավելացնել հովացած սունկը սոխով, թթվասերով, մի պտղունց պղպեղով և աղով (նկատի ունեցեք խեցգետնի ձողիկների աղիությունը)։ Խառնել ամեն ինչ:

_Ջեռոցի տապակը թեթևակի յուղել բուսայուղով և շարել պատրաստի մսի կտորները, յուրաքանչյուրի վրա դնել 2 ճաշի գդալ լցոն:

_Տապակը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե։

Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով

Պատրաստի ուտեստը պետք է մի փոքր սառչի։ Մատուցելուց առաջ վրան ցանել կտրատած կանաչիներ։

Համեղությունը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք