Առաջին հայացքից կարող է տարօրինակ թվալ Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով պատրաստելու գաղափարը: Բայց, հավատացեք, պատրաստի ուտեստը շատ վառ ու համեղ է ստացվում։
Հիանալի է, որ դուք կարող եք դա անել թե տոնի, թե ամեն օրվա համար: Ի վերջո, դա չի պահանջում նախապատրաստություն կամ որևէ բարդ խոհարարական մանիպուլյացիա: Ամեն ինչ հնարավորինս պարզ և հեշտ է:
Այս ուտեստի համար խորհուրդ ենք տալիս գնել թարմ խոզի միս, ցանկալի է առանց ճարպաշերտի: Վերցրեք թթվասեր առնվազն 20% յուղայնությամբ: Բաղադրատոմսը պահանջում է շամպինիոններ, բայց կարող եք օգտագործել ցանկացած այլ սունկ:
Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով. Բաղադրիչներ
_Խոզի միս 600 գ
_Շամպինիոններ 200 գ
_Խեցգետնի ձողիկներ 100 գ
_Սոխ 1 հատ
_Կոշտ պանիր 70 գ
_Թթվասեր 40 գ
_Ձու 1 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Խոզի միսը ծովախեցգետնի ձողիկներով. Պատրաստման եղանակը
_Սունկը լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Մաքրել սոխը, նույնպես կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_Տապակի մեջ միջին ջերմության վրա տաքացնել բուսական յուղը։ Ավելացնել սունկ, սոխ և տապակել մինչև հեղուկը գոլորշիանա և թույլ կարմրի (8-10 րոպե):
_Տապակելու ընթացքում սունկը և սոխը աղ անել, պատրաստ լինելուց հետո թող մի փոքր սառչի:
_Խոզի միսը կտրատել մոտ 2 սմ հաստությամբ շերտերով, պետք է ստանաք 5-6 սթեյք։
_Միսը ծածկել թաղանթով, լավ թակել։ Երկու կողմից քսել աղ և պղպեղ (յուրաքանչյուրը 2 պտղունց):
_Ծովախեցգետնի ձողերը կեղևից մաքրել և կտրեք բարակ շերտերով:
_Պանիրը քերել խոշոր քերիչով անմիջապես ամանի մեջ։ Դեղնուցն առանձնացնել սպիտակուցից և լցնել պանրի վրա։
_Ստացված զանգվածին ավելացնել հովացած սունկը սոխով, թթվասերով, մի պտղունց պղպեղով և աղով (նկատի ունեցեք խեցգետնի ձողիկների աղիությունը)։ Խառնել ամեն ինչ:
_Ջեռոցի տապակը թեթևակի յուղել բուսայուղով և շարել պատրաստի մսի կտորները, յուրաքանչյուրի վրա դնել 2 ճաշի գդալ լցոն:
_Տապակը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե։
Պատրաստի ուտեստը պետք է մի փոքր սառչի։ Մատուցելուց առաջ վրան ցանել կտրատած կանաչիներ։
Համեղությունը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում