Առաջարկում ենք պատրաստել զարմանալի ուտեստ, Խոզի միսը մեղրով և բալի մուրաբայով, այն հարմար է և՛ սովորական ընթրիքի, և՛ խնջույքի սեղանի հիմնական ուտեստ լինելու։
Միսը շատ նուրբ է ստացվում, մանրաթելերը հեշտությամբ բաժանվում են միմյանցից և հալվում բերանում, կարմրավուն, ախորժելի կեղև, թեթև և անորսալի, թեթևակի քաղցր, կծու հետհամն այս ուտեստին հատուկ հմայք են հաղորդում:
Խոզի միսը մեղրով և բալի մուրաբայով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Խոզի միս (պարանոց)՝ 700 գր
_Մեղր 2 ճաշի գդալ
_Բալի մուրաբա 4 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 2 ճաշի գդալ
_Մեխակ 8 հատիկ
_Աղ և սև պղպեղ
Խոզի միսը մեղրով և բալի մուրաբայով. Պատրաստման եղանակը
_Մեղրը խառնել մուրաբայի հետ, կարող եք ջեմ վերցնել, ավելացնել կիտրոնի կամ լայմի հյութ։
_Միսը լավ լվանալ, ավելորդ ճարպն ու թաղանթները կտրել։ Միսը կտրատել սուր դանակով, ինչպես ցույց է տրված լուսանկարում։ Կատարել ոչ շատ խորը կտրվածքներ, խաչաձև՝ մոտ 1-2 սմ խորությամբ։
_Միսը լավ քսել մեղրով և ջեմով։ Կտրվածքների խաչումների մեջ, ցանկության դեպքում, դնել մեխակի հատիկներ: Միսը լավ աղ անել, ցանկության դեպքում ավելացնել պղպեղ։
_Միսը փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ։ Դնել նախապես 180 C տաքացրած ջեռոցը։
_Ջեռոցի ստորին մակարդակին մետաղական դարակով դնել ջերմակայուն աման՝ ջրով։ Այս տեխնիկան մեզ թույլ կտա պահպանել մսի ողջ հյութեղությունը։
_Միսը թխել 180-190C ջերմաստիճանում 50 րոպե, ապա բացել փայլաթիթեղը՝ միսը երեսից և մի փոքր կողքերից բացելով և շարունակել թխել նույն ջերմաստիճանում, ևս 30 րոպե։
_Միսը հանել, ցողել պատրաստվելիս արտազատված հյութով։ Շարունակել թխել մինչև պատրաստ լինի:
Պատրաստի նախուտեստը կտրատել և մատուցել սեղանին, կողմնակի կերակուրի հետ՝ ըստ ճաշակի։
Բարի ախորժակ)