Խոզի միս. Սերուցքային սոուսով նրբահամ ուտեստ
Արդյո՞ք սովորել եք նրան, որ մսամթերքի պատրաստումը սովորաբար երկար է տևում: Սերուցքային սոուսով խոզի միսը կկոտրի այդ կարծրատիպը: Ինձանից պահանջվում է մոտ 10 րոպե, նման համեղ կերակուր պատրաստելու համար, և սոուսը պետք չէ առանձին պատրաստել, այն ստացվում է անմիջապես մսի պատրաստման ընթացքում:
Ես սովորաբար միսը մատուցում եմ սերուցքային սոուսով մակարոնեղենի հետ: Բայց հեշտությամբ կարող եք գտնել մեկ այլ նախընտրելի կողմնակի ուտեստ: Հավատացեք, այս ուտեստը լավ համադրվում է ձավարեղենի և բանջարեղենային ուտեստների հետ:
Ճաշի կամ ընթրիքի հիանալի գաղափար:
Խոզի միս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սերուցք 200 մլ
- Խոզի փափկամիս 700 գ
- Կարագ 50 գ
- Սոխ 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 1,5 ճաշի գդալ
- Տոմատի մածուկ 1ճաշի գդալ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Խոզի միս. Պատրաստման եղանակը
- Միսը մանր կտորներով կտրել: Թավայի մեջ տաքացնել կարագը և տապակել միսը մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Կտրել սոխը կես օղակներով և ավելացնել տապակի մեջ: Համեմել աղով, պղպեղով և խառնել:
- Ավելացնել ալյուր, տոմատի մածուկ, սերուցք և անհրաժեշտության դեպքում՝ մի փոքր ջուր:
- Խառնել և շոգեծաշել այնքան ժամանակ, մինչև միսը լավ փափկի:
Այս բաղադրատոմսը ձեզ համար շատ օգտակար կլինի, երբ ցանկանում եք արագ պատրաստել համեղ ու հագեցնող որևէ ուտելիք: Ցանկության դեպքում կարող եք սունկ ավելացնել կամ փորձարել տարբեր համեմունքներ:
Խոզի միսը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Օջախուրի. Խոզի մսով