Խոզի միս սոյայի սոուսով. Նրբահամ և հյութեղ ուտեստ` տոնական տրամադրությամբ:
Գնահատեք այս պարզ և հյութալի ուտեստի հիանալի համը:
Համաձայն այս բաղադրատոմսի եփած խոզի միսը կդառնա հյութալի և աներևակայելի անուշաբույր` շնորհիվ հետաքրքիր մարինադի, որի մեջ, բացի սոյայի սոուսից, բուսական յուղից և համեմունքներից, ավելացվել են կարմիր սոխի կտորներ:
Содержание
Խոզի միս սոյայի սոուսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Խոզի միս 600 գր
- Քնջութ 1 ճաշի գդալ
Մարինադ
- Սոյայի սոուս 50 մլ
- Սոխ 1 հատ
- Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
- Շաքար 1 ճաշի գդալ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Չոր համեմունքներ 1 թեյի գդալ
- Աղացած սև պղպեղ` ըստ ճաշակի
Խոզի միս սոյայի սոուսով. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստեք անհրաժեշտ բաղադրիչները: Այս ուտեստի համար դուք կարող եք օգտագործել ցանկացած միս թե անյուղ, թե յուղոտ: Քնջութը կարող է օգտագործվել սև, սպիտակ կամ դրանց խառնուրդը կամ ամբողջովին բացառել այն: Քնջութը այնքան էլ չի ավելացնում համը ուտեստին, ավելի շատ գեղեցիկ տեսքի համար է:
- Լվացեք և չորացրեքմիսը թղթե սրբիչներով:
- Մաքրել սոխը և մանր կտրատել. Կարմիր սոխի փոխարեն կարող եք նաև սովորական սոխ օգտագործել, այնուամենայնիվ, կարմիր սոխով մարինադը կստացվի մի փոքր ավելի մեղմ` համտեսելու համար:
- Մի ամանի մեջ միացնել սոյայի սոուսը, բուսական յուղը, խոզի մսի համեմունքները, շաքարավազը և սև պղպեղը: Խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտորեն: Ավելացնել ճզմած սխտոր և մանրացված սոխը:
- Միսը դնել սոուսով ամանի մեջ և թողնել մարինացվի սառնարանում 6-8 ժամ: Եթե ամբողջ գիշեր թողնել հնարավոր չէ, ապա սենյակային ջերմաստիճանում 1-1,5 ժամը բավական է:
- Միսը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ և վրան լցնել մարինադը: Սոխի մի մասը կարելի է տարածել խոզի մսի կտորի վերևում:
- Կաղապարը ծածկել փայլաթիթեղով: Խոզի միսը տեղադրել նախապես տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե: Թխման ժամանակը կախված է ձեր ջեռոցի հատկություններից: Կարևոր է հետևել, որ միսը չչորանա:
- Այնուհետև հանել փայլաթիթեղը և շարունակել եփել միսը մոտ 20 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույնը, պարբերաբար այն ցողելով մարինադի և մսի առաջացած հյութով:
- Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ մսին ցանել քնջութի սերմեր և վերադարձնել ջեռոց:
- Պատրաստի միսը հանել ձևամանից, տեղափոխել մատուցման ափսեի վրա և կտրատել: Կարող եք մնացած սոուսը սոխի կտորներով տրորել մաղով, լցնել սոուսի ամանի մեջ և մատուցել մսի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միս