Խոզի միս բավարական եղանակով. Գարեջրով եփվող համեղ ու հյութեղ խոզի սրունք

Խոզի միս ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Եթե ​​դուք սիրում եք խոզի միս այնքան, որքան ես, ապա անպայման փորձեք մյունխենյան եղանակով թխված խոզի սրունքը:

Կերակուրն օրիգինալ է ստացվում, բայց պատրաստվում է սովորական մթերքներից։ Ավանդական, շատ հագեցնող և աներևակայելի համեղ միսը կատարյալ է տոնական կամ կիրակնօրյա ընթրիքի համար:

Խոզի միս

Խոզի միս բավարական եղանակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Խոզի սրունք 2կգ

_Գարեջուր 1լ

_Սոխ 2 հատ

_Գազար 1 հատ

_Մաղադանոս ըստ ճաշակի

_Սխտոր 5 պճեղ

_Նեխուրի ցողուն 2 հատ

_Պղպեղի հատիկներ՝ ըստ ճաշակի

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Մեղր 1 ճաշի գդալ

_Մանանեխ 1 ճաշի գդալ

Հավելում

_Թթու կաղամբ 1 կգ

_Խնձոր 1 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Շամպայն կամ սպիտակ գինի100 մլ

_Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ

_Կարագ 2 ճաշի գդալ

Խոզի միս բավարական եղանակով. Գարեջրով եփվող համեղ ու հյութեղ խոզի սրունք

Խոզի միս բավարական եղանակով. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստեք ձեզ անհրաժեշտ բոլոր սնունդը։ Բաղադրատոմսի համար կարող եք օգտագործել ինչպես մուգ, այնպես էլ բաց գարեջուր։ Ընտրեք թարմ, բարձրորակ խոզի միս (սրունք)։ Եթե ​​սառեցված եք գնել, ապա նախապես հալեցրեք այն՝ դնելով սառնարանի ստորին դարակին։ Պատրաստի միսը լավ լվանալ և դնել մեծ կաթսայի մեջ։

_Մսի վրա լցնել գարեջուր։ Ավելացրեք սառը ջուր, այնքան, որ ամբողջությամբ ծածկի սրունքը։

_Մաքրել գազարը, սխտորը և սոխը: Բոլոր բանջարեղենները, մաղադանոսը և նեխուրի ցողունները լավ լվանալ: Կտրել ամեն ինչ մեծ կտորներով և լցնել սրունքի վրա: Ավելացնել պղպեղի հատիկները։

_Կաթսան ուժեղ կրակի վրա դնել։ Եփվելիս թանձր քափ է առաջանում։ Հեռացրեք այն և համեմեք աղով՝ ըստ ճաշակի։

_Կրակը թուլացնել, խոզի միսը եփել մոտ երկու ժամ, մարմանդ կրակի վրա։ Ջուրը չպետք է շատ ուժգին եռա, սա կարևոր է:

_Մինչ սրունքը եփվում է, զբաղվեք կաղամբով: Կաղամբը ողողում ենք մաքուր սառը ջրով, քամում։

_Խնձորներն անցկացնել խոշոր քերիչով (ըստ ցանկության, նախապես խնձորների կեղևը հեռացնել)։ Մաքրել սոխն ու սխտորը։

_Բարձր կողմերով տապակի մեջ հալեցնում ենք կարագը և ավելացնել մեկ ճաշի գդալ բուսական յուղ։ Տապակել սոխը, մինչև փափկի։

_Կաղամբը, խնձորն ու մանր քերիչով քերած սխտորը լցնել թավայի մեջ։ Լցնել շամպայն կամ սպիտակ գինի։ Ամեն ինչ լավ խառնել և եփել փակ կափարիչի տակ միջին ջերմության վրա, մինչև կաղամբը փափկի: Վերջում բացեք կափարիչը և թող գոլորշիանա ավելորդ հեղուկը։

_Եթե խնձորը և կաղամբը չափազանց թթու են, ապա ավելացրեք մի պտղունց շաքար։

_Հանել և դնել խաշած սրունքը սկուտեղի կամ հարթ ափսեի վրա:

_Խորը փոքր տարայի մեջ խառնել 50 մլ գարեջրի արգանակ, 1 ճաշի գդալ մեղր, 1 ճաշի գդալ մանանեխ և մի պտղունց աղ։ Ստացված մարինադը քսել խոզի ոտքերին՝ բոլոր կողմերից։

_Կաղամբը հավասար շերտով լցնել ջեռոցի ամանի վրա, իսկ սրունքը դնել վրան։

_Դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 20-40 րոպե։ Թխելու ժամանակը և ջերմաստիճանը կախված կլինեն ձեր ջեռոցի հնարավորություններից: Եթե ​​առաջին անգամ եք սրունք պատրաստում, ապա ջեռոցից հեռու մի գնացեք և պարբերաբար նայեք, որ հանկարծ միսը չայրվի։

_Երբ խոզի ոտքերն ունենան խրթխրթան կեղև՝ ուտեստը պատրաստ է:

Խորհուրդ.

Կաղամբի պատրաստման ժամանակը կախված է նրանից, թե որքան թթու է այն: Եթե բավարար փափուկ է, ապա պետք կլինի մոտ 30 րոպե շոգեխաշել, իսկ եթե խրթխրթան է և պինդ, ապա թող եփվի ավելի երկար (մեկ ժամ և ավելի):

Միսը դանակով ծակում ենք. եթե դանակը հեշտությամբ ներս է մտնում ու անգույն հյութ է հոսում, ուրեմն պատրաստ է, եթե հյութը վարդագույն կամ կարմիր է, պետք է շարունակել եփել։

Որպեսզի ջեռոցը տաքանա մինչև ցանկալի ջերմաստիճանը, նախօրոք միացրեք այն (եփելուց 10-20 րոպե առաջ)։

Խոզի միս բավարական եղանակով. Գարեջրով եփվող համեղ ու հյութեղ խոզի սրունք

Խոզի միսը բավարական եղանակով պատրաստ է: Մի բաժակ սառը, փրփրուն գարեջուր առաջարկեք բուրավետ մսի հետ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք