Խոզի մսով ընթրիքը ստացվում է իսկական Խորովածի նման, բայց տանը՝ առանց ծխի և կրակի։ Հաջորդ օրվան ոչինչ չի մնա, հավատացնում ենք:
Ստացվում է հագեցնող, համեղ և պարզ ընթրիք՝ թխած կարտոֆիլով, մսով և դդմիկի աղցանով:
Խոզի մսով ընթրիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի միս 1 կգ
_Կարտոֆիլ 1 կգ
_Սոխ 2 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Պղպեղ և համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ 100 մլ
_Ջուր 250 գր
_Սխտոր 3 պճեղ
Դդմիկով թթու աղցանի համար
_Դդմիկ 1 հատ
_Լոլիկ 2 հատ
_Աղ 1/3 թեյի գդալ
_Պղպեղ կանաչի՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 3 պճեղ
_Սեղանի քացախ 1 ճաշի գդալ
Խոզի մսով ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը կտրատել խոշոր կտորներով և տապակել տաքացրած բուսայուղի մեջ՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը, հանել տապակից։
_Այս յուղի մեջ կտրատած միսը և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը, 10 րոպե:
_Ավելացնել մանր կտրատած սոխը և տապակել 10 րոպե։
_Լցնել ձեթը, ավելացնել կարտոֆիլը, համեմունքները, ավելացնել ջուրը և եփել կափարիչով ծածկված մինչև պատրաստ լինի՝ մոտ 30 րոպե:
_Աղցանի համար դդմիկը օղակներով կտրատել և տապակել թավայի մեջ, թողնել սառչի:
_Մանր կտրատել սխտորն ու կանաչիները։
_Դդմիկի օղակները մանրացնել կտորներով և խառնել լոլիկի կտորների, կտրատած սխտորի և կանաչիների հետ։
_Աղցանին ավելացնել քացախը, աղը, համեմունքները, կանաչիները, բուսական յուղը և խառնել։
_Աղցանը դնել սառնարանը 30 րոպեով, որ լավ սառչի։
_Մսով կարտոֆիլը լցնել մատուցման ափսեի վրա, վրան ցանել սխտոր ու կանաչիներ, աղցանը հանել սառնարանից և մատուցել ընթրիքը։
Շատ նուրբ և հյութալի միսը երիտասարդ կարտոֆիլով և դդմիկի օրիգինալ համով աղցանի հետ՝ ուղղակի ճոխ ընթրիք է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Անհավանական համեղ տավարի մսով և կարտոֆիլով