Խոզի մսով ռուլետ. Գունեղ ու հյութալի, ունիվերսալ նախուտեստ

Խոզի մսով ռուլետ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խոզի մսով ռուլետ. Գունեղ ու հյութալի, ունիվերսալ նախուտեստ

Եկեք պատրաստենք ծիրանաչրով և կանաչիներով հյութալի և բուրավետ խոզի միս: Այս ուտեստի համար վերցնում ենք կրծքի փափուկ միսը:

Այս ռուլետը կարելի է մատուցել և՛ որպես հիմնական ուտեստ (տաք ուտեստ), և՛ որպես սառը նախուտեստ: Այն շատ համեղ է ու ախորժելի, բացի այդ, պատրաստվում է մատչելի մթերքներով:

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ. Բաղադրությունը

  • Խոզի կրծքի միս — 1 կգ
  • Աղացած միս — 100 գ
  • Աղ — 12 գ
  • Թարմ աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի
  • Ծիրանաչիր — 70 գ
  • Մաղադանոս — 1 ճաշի գդալ
  • Ուրց — 2-3 ճյուղ
  • Եղեսպակ (շալֆեյ) — 5-6 տերև

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ. Պատրաստման եղանակը

  1. Մանր կտրատել չոր ծիրանը խորանարդներով՝ 2,5-3 միլիմետր չափերով: Մաղադանոսը մանր կտրատել, դրա հետ միասին կարող եք եղեսպակ մանրացնել և վերցրեք տերևներ ուրցի 2-3 ճյուղերից:
  2. Չիր ծիրանով և խոտաբույսերով ամանի մեջ ավելացնել աղացած միս, մի ​​պտղունց աղ և խառնուրդը մանրակրկիտ հունցել: Կարող եք վերցնել ցանկացած աղացած միս: Այս դեպքում ընտրվել է հավի կրծքամիս, քանի որ ծիրանաչիրը հատկապես պայծառ տեսք ունի սպիտակ ֆոնի վրա: Լցնել միջուկը տոպրակի մեջ և ձևավորել ամուր երշիկ նույն երկարությամբ, ինչ փորի միսն է:
  3. Դնել միսը մաշկը դեպի դուրս և կատարեք կտրվածքներ մոտ 5 միլիմետր խորությամբ մեկուկես-երկու սանտիմետր հեռավորույան վրա: Շուկայում մսագործը դա արեց ինձ համար: Կտրվածքները պետք է ուղղահայաց լինեն մսի հյուսվածքին:
  4. Երկար կողմից կտրեք կրծքամիսը կիսով չափ՝ չհասնելով եզրին: Բացել միսը: Երկու կողմերից համեմել աղով և պղպեղով: Մսի վարդագույն գույնը պահելու համար ես օգտագործել եմ 30% նիտրիտային աղ և 70% նատրիումի քլորիդ: Շփել այնպես, որ աղը կլանվի: Աղը քսել նաև մաշկի կողմի կտրվածքներին:
  5. Դնել կրծքամիսը՝ մաշկի կողմը ներքև: Մի եզրում դնել միջուկը և պտտեք ամուր ռուլետ մսից դեպի մաշկ:
  6. Մսի կտորն ամուր կապել խոհարարական թելով մի քանի վայրերում: Դնել տարայի մեջ և թողնել սառնարանում երկու օր, որպեսզի այն աղը ներծծի և հագենա կանաչիների բույրերով:
  7. 48 ժամ հետո ռուլետը դնել փայլաթիթեղի մեջ (մաշկի կողմը վերև), բայց փայլաթիթեղը մի փաթաթեք, այլ դրանից ծրար պատրաստեք, որպեսզի անհրաժեշտության դեպքում հեշտությամբ ստուգեք մսի վիճակը:
  8. Միսը դնել ջեռոցի ամանի մեջ և դնել այն մեջտեղի դարակին՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Եփել 2,5 ժամ:
  9. Դրանից հետո հանել միսը, բացեք կամ հեռացնել փայլաթիթեղը, քամել ստացված հյութը և թխեք ևս 30 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում: Վերին մասին պարբերաբար քսեք առաջացած հյութով:

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ

Որպես տաք կերակրատեսակ, այս կրծքամիսը կարող է անմիջապես մատուցվել, եթե նախատեսում եք այն մատուցել որպես սառը նախուտեստ, ապա սառած ռուլետը փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ և թողեք սառնարանում մի քանի ժամ կամ ամբողջ գիշեր հասունանալու համար: Պատրաստի միսը կտրվում է հեշտությամբ:

Խոզի մսով ռուլետը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խոզի միս ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք