Խոզի մսով ռուլետ. Գունեղ ու հյութալի, ունիվերսալ նախուտեստ
Եկեք պատրաստենք ծիրանաչրով և կանաչիներով հյութալի և բուրավետ խոզի միս: Այս ուտեստի համար վերցնում ենք կրծքի փափուկ միսը:
Այս ռուլետը կարելի է մատուցել և՛ որպես հիմնական ուտեստ (տաք ուտեստ), և՛ որպես սառը նախուտեստ: Այն շատ համեղ է ու ախորժելի, բացի այդ, պատրաստվում է մատչելի մթերքներով:
Խոզի մսով ռուլետ. Բաղադրությունը
- Խոզի կրծքի միս — 1 կգ
- Աղացած միս — 100 գ
- Աղ — 12 գ
- Թարմ աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի
- Ծիրանաչիր — 70 գ
- Մաղադանոս — 1 ճաշի գդալ
- Ուրց — 2-3 ճյուղ
- Եղեսպակ (շալֆեյ) — 5-6 տերև
Խոզի մսով ռուլետ. Պատրաստման եղանակը
- Մանր կտրատել չոր ծիրանը խորանարդներով՝ 2,5-3 միլիմետր չափերով: Մաղադանոսը մանր կտրատել, դրա հետ միասին կարող եք եղեսպակ մանրացնել և վերցրեք տերևներ ուրցի 2-3 ճյուղերից:
- Չիր ծիրանով և խոտաբույսերով ամանի մեջ ավելացնել աղացած միս, մի պտղունց աղ և խառնուրդը մանրակրկիտ հունցել: Կարող եք վերցնել ցանկացած աղացած միս: Այս դեպքում ընտրվել է հավի կրծքամիս, քանի որ ծիրանաչիրը հատկապես պայծառ տեսք ունի սպիտակ ֆոնի վրա: Լցնել միջուկը տոպրակի մեջ և ձևավորել ամուր երշիկ նույն երկարությամբ, ինչ փորի միսն է:
- Դնել միսը մաշկը դեպի դուրս և կատարեք կտրվածքներ մոտ 5 միլիմետր խորությամբ մեկուկես-երկու սանտիմետր հեռավորույան վրա: Շուկայում մսագործը դա արեց ինձ համար: Կտրվածքները պետք է ուղղահայաց լինեն մսի հյուսվածքին:
- Երկար կողմից կտրեք կրծքամիսը կիսով չափ՝ չհասնելով եզրին: Բացել միսը: Երկու կողմերից համեմել աղով և պղպեղով: Մսի վարդագույն գույնը պահելու համար ես օգտագործել եմ 30% նիտրիտային աղ և 70% նատրիումի քլորիդ: Շփել այնպես, որ աղը կլանվի: Աղը քսել նաև մաշկի կողմի կտրվածքներին:
- Դնել կրծքամիսը՝ մաշկի կողմը ներքև: Մի եզրում դնել միջուկը և պտտեք ամուր ռուլետ մսից դեպի մաշկ:
- Մսի կտորն ամուր կապել խոհարարական թելով մի քանի վայրերում: Դնել տարայի մեջ և թողնել սառնարանում երկու օր, որպեսզի այն աղը ներծծի և հագենա կանաչիների բույրերով:
- 48 ժամ հետո ռուլետը դնել փայլաթիթեղի մեջ (մաշկի կողմը վերև), բայց փայլաթիթեղը մի փաթաթեք, այլ դրանից ծրար պատրաստեք, որպեսզի անհրաժեշտության դեպքում հեշտությամբ ստուգեք մսի վիճակը:
- Միսը դնել ջեռոցի ամանի մեջ և դնել այն մեջտեղի դարակին՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Եփել 2,5 ժամ:
- Դրանից հետո հանել միսը, բացեք կամ հեռացնել փայլաթիթեղը, քամել ստացված հյութը և թխեք ևս 30 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում: Վերին մասին պարբերաբար քսեք առաջացած հյութով:
Որպես տաք կերակրատեսակ, այս կրծքամիսը կարող է անմիջապես մատուցվել, եթե նախատեսում եք այն մատուցել որպես սառը նախուտեստ, ապա սառած ռուլետը փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ և թողեք սառնարանում մի քանի ժամ կամ ամբողջ գիշեր հասունանալու համար: Պատրաստի միսը կտրվում է հեշտությամբ:
Խոզի մսով ռուլետը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Խոզի միս ջեռոցում