Խոզի մսով տապակա. Տնական ոճով նրբահամ ու հյութեղ, ախորժելի կերակուր

Խոզի մսով տապակա ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Խոզի մսով տապակա. Տնական ոճով նրբահամ ու հյութեղ, ախորժելի կերակուր, որն այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստելը շատ պարզ է:  տնային խոզի տապակ Նման ուտեստը չի կարելի անվանել դիետիկ, բայց այն հնարավորինս տաքացնում և հագեցնում է ձեզ:

Դասական տարբերակում այս ուտեստն, իհարկե, տապակվում է կարտոֆիլով և խոզի մսով: Դուք կարող եք օգտագործել սունկ այս բաղադրատոմսին, բայց դա պարտադիր չէ: Խոհարարության վերջին փուլում ավելացված թթվասերը հատուկ համ կտա խոզի մսով տապակային:

Խոզի մսով տապակա

Խոզի մսով տապակա. Բաղադրիչները

  • Խոզի միս — 0,5 կգ
  • Կարտոֆիլ — 1 կգ
  • Սոխ — 100 գր
  • Գազար -150 գր
  • Թթվասեր — 200 գր
  • Աղ, պղպեղ
  • Բուսական յուղ

Խոզի մսով տապակա

Խոզի մսով տապակա. Պատրաստման եղանակը

  1. Եկեք սկսենք պատրաստել մեր բաղադրատոմսով Խոզի մսով տապական: Միսը կտրատել փոքր կտորներով և այն լցնել նախապես տաքացրած բուսական յուղով թավայի մեջ:
  2. Տապակել միսը բարձր կրակի վրա, երբեմն խառնելով 2-3 րոպե:
  3. 2 րոպե անց կրճատել ջերմությունը և մսին ավելացնել կտրատած սոխ: Այս ուտեստի համար մթերքները շատ մանր կտրատել պետք չէ, հակառակ դեպքում Խոզի մսով տապական կարող է «շիլաշփոթ» դառնալ:
  4. Լավ խառնել ամեն ինչ, տապակել 3 րոպե և ավելացնել կարտոֆիլ, որը կտրատվել է միջին չափի կտորներով:
  5. Հետո ավելացնել կտրատած գազար: Եթե ​​այն շատ մեծ չէ, ապա կարելի է կտրել շրջանակներով, իսկ եթե մեծ է, ապա կես օղակներով:
  6. Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, ավելացնել 100 մլ ջուր և եփել ցածր կրակի վրա, կափարիչը ծածկած: Շոգեխաշել մոտ 35 րոպե: Այնուհետև ավելացնել աղ և պղպեղ:
  7. Վերջում մնաց եզրափակիչ քայլը` խոզի մսով տապակայի մեջ ավելացնել թթվասեր:
  8. Այժմ խառնել թավայի պարունակությունը, անջատել կրակը և ծածկել կափարիչով: Ուտեստը պետք է մնա, համերի վերջնական արտահայտման համար մոտ 5-10 րոպե:

Խոզի մսով տապակա

Խոզի մսով տապական պատրաստ է: Կարող եք լցնել ափսեի մեջ և մատուցել: Սրա հետ մատոցվող հիանալի լրացումը թարմ կաղամբով աղցանն է:

Բարի ախորժակ:

Տապակայի սիրահարներին առաջարկում ենք պատրաստել նաև այս համեղ ուտեստը.

Խնդրում ենք Գնահատեք