Խորովածը լոլիկի աղաջրով. Յուրահատուկ և հյութեղ ուտելիք

Խորովածը լոլիկի աղաջրով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խորովածը լոլիկի աղաջրով. Յուրահատուկ և հյութեղ ուտելիք

Ամռանը մենք նշում ենք բոլոր ընտանեկան տոները ամուսնուս ծնողների տնակում: Բակը ընդարձակ է, և կան շատ ծառեր, որոնք պատսպարում են արևից, և երեխաները զբաղմունք կգտնեն:

Այդպիսի օրերին ամուսինս  խորովածը մարինացնում է լոլիկի աղաջրի մեջ: Այս հիանալի մարինադը 1-2 ժամ է պահանջում, որպեսզի միսը ավելի մեղմ ու հյութալի լինի: Լոլիկի աղաջրում մարինացված խորովածը պատրաստվում է առնվազն 20 րոպե: Հիմնականն այն է, որ չմոռանաք հաճախ շրջել այն:

Խորովածը լոլիկի աղաջրով

Խորովածը լոլիկի աղաջրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խոզի պարանոցի միս 1.3 կգ
  • Լոլիկի աղաջուր 180 մլ
  • Սոխ 2 հատ
  • Անանուխ 30 գ
  • Բարբարիս 2 հատ
  • Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Լավաշ 1 հատ

Խորովածը լոլիկի աղաջրով

Խորովածը լոլիկի աղաջրով

Խորովածը լոլիկի աղաջրով. Պատրաստման եղանակը

  1. Փափուկ և հյութալի խորովածի համար իդեալական միսը խոզի պարանոցն է:
  2. Կտրել այն հավասար կտորներով՝ մոտ 3- 4 սմ-ով: Մաքրել սոխը և լավ լվանալ կանաչիները:
  3. Բացի անանուխից և մաղադանոսից, ես խորհուրդ եմ տալիս վերցնել մի քանի հատ էլ բարբարիսի ճյուղիկ: Դրանք կլրացնեն բույրերի տեսականին քաղցր և թթու երանգներով:
  4. Կանաչիների տերևները ճյուղերից առանձնացնել: Գլուխ սոխը մանր կտրատել:
  5. Տերևների հետ միասին այն լցնել բլենդերի ամանի մեջ: Աղաջուրն ավելացնել վրան:
  6. Մանրացնել բաղադրիչները՝ միատարր վիճակի հասցնելով: Պատրաստի մարինադը լցնել մսի վրա:
  7. Համեմել աղով և պղպեղով` ըստ ճաշակի: Խառնել և պահել սառնարանում 1-2 ժամ:
  8. Կարող եք թողնել այնտեղ մեկ գիշերվա ընթացքում:
  9. Խոզի միսը շարել շամփուրի վրա:
  10. Խորովել լավ շիկացած ածուխների վրա մինչև պատրաստ լինելը:
  11. Ընթացքում համոզվեք, որ մարինադը չի այրվում: Դա անելու համար պետք է միսը ավելի հաճախ շրջել:

Խորովածը լոլիկի աղաջրով

Պատրաստի միսը մատուցեք լավաշով: Լոլիկի աղաջրով խորովածը արագ է մարինացվում, բայց, ստացվում է, շատ նուրբ ու հյութալի: Կանաչիները տալիս են հրապուրիչ կծու բույր: Եվ նման ուտեստի համար սոուս անհրաժեշտ չէ:

Խորովածը լոլիկի աղաջրով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ձուկը ջեռոցում աղի մուշտակով

Խնդրում ենք Գնահատեք