Խորովածը լոլիկի աղաջրով. Յուրահատուկ և հյութեղ ուտելիք
Ամռանը մենք նշում ենք բոլոր ընտանեկան տոները ամուսնուս ծնողների տնակում: Բակը ընդարձակ է, և կան շատ ծառեր, որոնք պատսպարում են արևից, և երեխաները զբաղմունք կգտնեն:
Այդպիսի օրերին ամուսինս խորովածը մարինացնում է լոլիկի աղաջրի մեջ: Այս հիանալի մարինադը 1-2 ժամ է պահանջում, որպեսզի միսը ավելի մեղմ ու հյութալի լինի: Լոլիկի աղաջրում մարինացված խորովածը պատրաստվում է առնվազն 20 րոպե: Հիմնականն այն է, որ չմոռանաք հաճախ շրջել այն:
Խորովածը լոլիկի աղաջրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի պարանոցի միս 1.3 կգ
- Լոլիկի աղաջուր 180 մլ
- Սոխ 2 հատ
- Անանուխ 30 գ
- Բարբարիս 2 հատ
- Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Լավաշ 1 հատ
Խորովածը լոլիկի աղաջրով. Պատրաստման եղանակը
- Փափուկ և հյութալի խորովածի համար իդեալական միսը խոզի պարանոցն է:
- Կտրել այն հավասար կտորներով՝ մոտ 3- 4 սմ-ով: Մաքրել սոխը և լավ լվանալ կանաչիները:
- Բացի անանուխից և մաղադանոսից, ես խորհուրդ եմ տալիս վերցնել մի քանի հատ էլ բարբարիսի ճյուղիկ: Դրանք կլրացնեն բույրերի տեսականին քաղցր և թթու երանգներով:
- Կանաչիների տերևները ճյուղերից առանձնացնել: Գլուխ սոխը մանր կտրատել:
- Տերևների հետ միասին այն լցնել բլենդերի ամանի մեջ: Աղաջուրն ավելացնել վրան:
- Մանրացնել բաղադրիչները՝ միատարր վիճակի հասցնելով: Պատրաստի մարինադը լցնել մսի վրա:
- Համեմել աղով և պղպեղով` ըստ ճաշակի: Խառնել և պահել սառնարանում 1-2 ժամ:
- Կարող եք թողնել այնտեղ մեկ գիշերվա ընթացքում:
- Խոզի միսը շարել շամփուրի վրա:
- Խորովել լավ շիկացած ածուխների վրա մինչև պատրաստ լինելը:
- Ընթացքում համոզվեք, որ մարինադը չի այրվում: Դա անելու համար պետք է միսը ավելի հաճախ շրջել:
Պատրաստի միսը մատուցեք լավաշով: Լոլիկի աղաջրով խորովածը արագ է մարինացվում, բայց, ստացվում է, շատ նուրբ ու հյութալի: Կանաչիները տալիս են հրապուրիչ կծու բույր: Եվ նման ուտեստի համար սոուս անհրաժեշտ չէ:
Խորովածը լոլիկի աղաջրով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ձուկը ջեռոցում աղի մուշտակով