Անհավանական խրթխրթան կարտոֆիլ. Համեղ և հեշտ նախաճաշի լավ տարբերակ
Այս ուտեստը պատրաստելու համար մեծ քանակությամբ բաղադրիչներ պետք չեն, ամենայն հավանականությամբ, դրանք արդեն կան ձեր խոհանոցում։
Եկեք խոսենք խրթխրթան կարտոֆիլի բլիթների պարզ բաղադրատոմսի մասին ժամանակակից մեկնաբանությամբ:
Խրթխրթան Կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ կարտոֆիլ — 3 հատ
_ աղ — մի պտղունց
_ ալյուր — 2 ճաշի գդալ
_ բուսական յուղ — 100 մլ
Խրթխրթան Կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
_ Կարտոֆիլը պետք է եփել մինչև փափկի և թույլ տալ, որ մի փոքր սառչի։ Հեռացնել կեղևը, կտրատել, հետո մանրացնել, աղ անել ու տրորել մինչև պյուրե ստացվի:
_ Ալյուրը լցնել կարտոֆիլի պյուրեի մեջ, խառնել բահիկով, մինչև խմոր ստացվի։
_ Փոքրիկ գունդ պատրաստել, այն երշիկի նման երկարացնել, որը բաժանում ենք 6 բաժին։
_ Յուրաքանչյուր մասը գրտնակել փոքր, բարակ նրբերշիկի նման։ Նրբերշիկը բաժանել 8 մասի։
_ Բոլոր կտորները ձեռքի ափով մի փոքր սեղմել, որ հաստ բլիթ ստացվի։ Դուք կարող եք դրանք զարդարել նախշով:
_ Տաքացնել բուսական յուղը տապակի մեջ՝ միջին ջերմության վրա: Ստացված բլիթները լցնել տաք յուղի մեջ և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը յուրաքանչյուր կողմից՝ մոտավորապես մեկ րոպե:
Նման ոչ բարդ եղանակով ստացվում են ամենապարզ կարտոֆիլի բլիթները։
Այս ուտեստը հիանալի համադրվում է հունական մածունի կամ թթվասերի հետ։
Բարի ախորժակ: