Ծովախեցգետնի ձողիկներով կոտլետներ. Տեսնենք, թե ինչ հետաքրքիր բաներ կարելի է պատրաստել այս համեղ մթերքից։
Ծովախեցգետնի ձողիկները մեզ հայտնի դարձան 1980-ականների վերջին։ Այդ ժամանակ բացվեցին գործարաններ, որտեղ արտադրվում էր այս մթերքը։
Իսկական Ծովախեցգետնի մսով ձողիկները թանկ են, ուստի 1970-ականներին ճապոնացիները որոշեցին, որ պետք է խեցգետնի միսը փոխարինեն ձկով: Սպառողներն իհարկե նկատեցին համային տարբերությունները խեցգետնի մսից, բայց խեցգետնի պակասի պատճառով որոշեցին ներել արտադրողին այս ոչ այնքան ճիշտ անվան համար։
Ծովախեցգետնի ձողիկներով կոտլետներ. Բաղադրիչներ
_ ծովախեցգետնի ձողիկներ — 200 գ
_ սխտոր — 3 պճեղ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ ալյուր — 3 ճաշի գդալ
_ սամիթ — 3 ճյուղ
Ծովախեցգետնի ձողիկներով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_ Ծովախեցգետնի ձողիկները մանրացրեք միջին չափի ատամներով քերիչով, երկու ձու կոտրել զանգվածի մեջ։
_ Սամիթը հնարավորինս մանր կտրատել, լցնել քերած խառնուրդի մեջ։
_ Մի պճեղ սխտորը քերել մանր քերիչով, ավելացնել ստացված զանգվածին։ Ավելացնել ձեր սիրած համեմունքները և աղ ըստ ճաշակի:
_ Վերջում ավելացնել ալյուրը, բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_ Թավայի մեջ լցնել փոքր քանակությամբ բուսական յուղ, դնել մեկ ճաշի գդալ ստացված խառնուրդից։ Պետք է ստացվեն փոքրիկ կոկիկ բլիթներ:
_ Տապակել ծովախեցգետնի բլիթները միջին ջերմության վրա մինչև ոսկե դարչնագույնը յուրաքանչյուր կողմից:
Սա ծովախեցգետնի ձողիկներ պատրաստելու ոչ ստանդարտ բաղադրատոմս է։ Ի դեպ, կարող եք նաև պանիր ավելացնել առաջարկվող մթերքների ընդհանուր ցանկին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած ծովախեցգետին