Լազանան ամենահեշտ ուտեստը չէ, այնպես որ, եթե ցանկանում եք թեթև տարբերակ , ուրեմն պատրաստեք Ծույլ լազանյա:
Այս բաղադրատոմսով կպատրաստեք մակարոնեղենով, աղացած հավի մսով, բանջարեղենով և պանրով շատ համեղ ջեռեփուկ:
Ճաշատեսակը պարզ է, բայց համը շատ նման է ավանդական լազանյային:
Ծույլ լազանյա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Աղացած հավի միս — 350 գ
_Մակարոնեղեն — 200 գ
_Սոխ — 50 գ
_Գազար — 50 գ
_Կաթ — 300 մլ
_Տոմատի մածուկ — 2 ճաշի գդալ
_Կոշտ պանիր — 100 գ
_Չերի լոլիկ (ըստ ցանկության) — 3 հատ
_Աղ — ըստ ճաշակի
_Աղացած պապրիկա — ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ — 70 մլ
Ծույլ լազանյա. Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները։ Ուտեստի համն ուղղակիորեն կախված է դրանց որակից։
_Կլպել սոխը և մանր կտրատել։ Կլպել գազարը և քերել խոշոր քերիչով։
_Տապակել սոխն ու գազարը արևածաղկի ձեթի մեջ մինչև բաց ոսկե դարչնագույնը 5-7 րոպե, երբեմն խառնելով։
_Կարմրած բանջարեղենին ավելացնել աղացած հավի միսը։ Տապակել ևս 7 րոպե՝ խառնելով աղացած միսը, որ գնդիկներ չառաջանան։
_Հետո բանջարեղենով տապակած աղացած մսի վրա լցնել տոմատի մածուկը։
_Տապակել ևս 3 րոպե՝ խառնելով։
_Ավելացնել ձեր նախընտրած համեմունքները, աղ անել ըստ ճաշակի։
_Այժմ սկսեք ծույլ լազանյան հավաքել հրակայուն ամանի մեջ:
_Տապակի հատակին մակարոնի շերտ դնել։ Մակարոնեղենը ուռչելու է եփվելիս, այնպես որ շատ մի լցրեք:
_Հաջորդ շերտը բանջարեղենով աղացած մսի միջուկի կեսն է։
_Պանիրը քերել խոշոր քերիչով։
_Աղացած մսի վրա շաղ տալ պանրի կեսը։
_Հետո բոլոր շերտերը կրկնվում են:
_Կաթին աղ ավելացնել ըստ ճաշակի և կաղապարի պարունակության վրա լցրեք այն։
_Ցանկության դեպքում զարդարեք չերի լոլիկի կեսերով (ըստ ցանկության):
_Կաղապարը դնում ենք տաք կամ սառը ջեռոցի մեջ (կախված կաղապարի տեսակից, կերամիկական կաղապարը դրվում է սառը ջեռոցի մեջ)։
_175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել ջեռեփուկը մոտ մեկ ժամ։
Ծույլ լազանյան պատրաստ է։
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Ծույլ Լազանյա