Ծույլ լազանյա. Մակարոնեղենով ու աղացած մսով տաք ուտեստ

Ծույլ լազանյա ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լազանան ամենահեշտ ուտեստը չէ, այնպես որ, եթե ցանկանում եք թեթև տարբերակ , ուրեմն պատրաստեք Ծույլ լազանյա:

Այս բաղադրատոմսով կպատրաստեք մակարոնեղենով, աղացած հավի մսով, բանջարեղենով և պանրով շատ համեղ ջեռեփուկ:

Ճաշատեսակը պարզ է, բայց համը շատ նման է ավանդական լազանյային:

Ծույլ լազանյա

Ծույլ լազանյա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Աղացած հավի միս — 350 գ

_Մակարոնեղեն — 200 գ

_Սոխ — 50 գ

_Գազար — 50 գ

_Կաթ — 300 մլ

_Տոմատի մածուկ — 2 ճաշի գդալ

_Կոշտ պանիր — 100 գ

_Չերի լոլիկ (ըստ ցանկության) — 3 հատ

_Աղ — ըստ ճաշակի

_Աղացած պապրիկա — ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ — 70 մլ

Ծույլ լազանյա

Ծույլ լազանյա

Ծույլ լազանյա. Պատրաստման եղանակը

Պատրաստում ենք բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները։ Ուտեստի համն ուղղակիորեն կախված է դրանց որակից։

_Կլպել սոխը և մանր կտրատել։ Կլպել գազարը և քերել խոշոր քերիչով։

_Տապակել սոխն ու գազարը արևածաղկի ձեթի մեջ մինչև բաց ոսկե դարչնագույնը 5-7 րոպե, երբեմն խառնելով։

_Կարմրած բանջարեղենին ավելացնել աղացած հավի միսը։ Տապակել ևս 7 րոպե՝ խառնելով աղացած միսը, որ գնդիկներ չառաջանան։

_Հետո բանջարեղենով տապակած աղացած մսի վրա լցնել տոմատի մածուկը։

_Տապակել ևս 3 րոպե՝ խառնելով։

_Ավելացնել ձեր նախընտրած համեմունքները, աղ անել ըստ ճաշակի։

_Այժմ սկսեք ծույլ լազանյան հավաքել հրակայուն ամանի մեջ:

_Տապակի հատակին մակարոնի շերտ դնել։ Մակարոնեղենը ուռչելու է եփվելիս, այնպես որ շատ մի լցրեք:

_Հաջորդ շերտը բանջարեղենով աղացած մսի միջուկի կեսն է։

_Պանիրը քերել խոշոր քերիչով։

_Աղացած մսի վրա շաղ տալ պանրի կեսը։

_Հետո բոլոր շերտերը կրկնվում են:

_Կաթին աղ ավելացնել ըստ ճաշակի և կաղապարի պարունակության վրա լցրեք այն։

_Ցանկության դեպքում զարդարեք չերի լոլիկի կեսերով (ըստ ցանկության):

_Կաղապարը դնում ենք տաք կամ սառը ջեռոցի մեջ (կախված կաղապարի տեսակից,  կերամիկական կաղապարը դրվում է սառը ջեռոցի մեջ)։

_175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել ջեռեփուկը մոտ մեկ ժամ։

Ծույլ լազանյա

Ծույլ լազանյան պատրաստ է։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Ծույլ Լազանյա

Խնդրում ենք Գնահատեք