Ծույլ լահմաջուն. Հավի մսով հագեցնող ուտեստ թավայի մեջ 

Ծույլ լահմաջուն ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ծույլ լահմաջուն. Հավի մսով հագեցնող ուտեստ թավայի մեջ

Երբ բացում ես սառնարանն ու այնտեղ տեսնում կեֆիրի մնացորդները, մտովի կարող ես պատկերացնել համեղ նրբաբլիթների մի բուրգ: Իսկ, եթե դարակում մի քիչ աղացած միս կա, ապա կարծես հենց դեպքերն են թելադրում պատրաստել մսով բլիթներ, այսպես ասած Ծույլ լահմաջուն՝ աղացած հավի մսով ամենանուրբ բլիթները:

Այս մսով նրբաբլիթները համեղ են, պարզ ու անսովոր:

Ծույլ լահմաջուն

Ծույլ լահմաջուն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կեֆիր 200 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 320 գ
  • Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
  • Աղացած հավի միս 400 գ
  • Սոխի փոշի 1 ճաշի գդալ
  • Սխտորի փոշի 0.5 թեյի գդալ
  • Պապրիկա 1 թեյի գդալ
  • Համեմ 0.5 փունջ
  • Կետչուպ 3-4 ճաշի գդալ
  • Կոշտ պանիր 150 գ

Ծույլ լահմաջուն

Ծույլ լահմաջուն

Ծույլ լահմաջուն. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել 3,2% կեֆիրը, ձու և 0,5 թեյի գդալ աղ, խառնել: Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ
  2. Չոր խառնուրդը խառնել ջրիկ խառնուրդին և խմոր հունցել: Մի քանի րոպե անց լցնել արևածաղկի ձեթը և շարունակել հունցել, բայց ոչ երկար: Խմորը պետք է կպչուն լինի:
  3. Աղացած մսին ավելացնել աղ, սոխի փոշի, սխտորի փոշի, պապրիկա և կտրատած համեմ, լավ խառնել: Կարող եք օգտագործել թարմ սոխ, բայց այդ դեպքում պետք է այն շատ մանր կտրատել:
  4. Ալյուրը ցանել սեղանի և խմորի վրա: Խմորից երշիկ գլորել և կտրել 10 հավասար մասերի:
  5. Յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել բարակ նրբաբլիթի նման և խոզանակով քսել միջուկը:
  6. Տաք թավան յուղել արևածաղկի ձեթով և աղացած մսի կողմով դնել թավայի մեջ: Երբ կարմրի՝ շրջեք մյուս կողմի վրա:
  7. Բլիթի վրա քսել կետչուպ և ցանել քերած պանիր: Ծածկել և եփել 1-2 րոպե միջին կրակի վրա: Կրկնել մնացած բլիթների հետ:

Ծույլ լահմաջուն

Ծույլ լահմաջուն

Ծույլ լահմաջուն

Համոզվեք, որ բարակ, դիետիկ մինի պիցցան հեշտ է պատրաստվում: Դուք կարող եք փորձեր անել. Վերջին կետը պարտադիր չէ:

Ծույլ լահմաջունը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Արագ պիցցա

Խնդրում ենք Գնահատեք