Ծույլ լահմաջուն. Հավի մսով հագեցնող ուտեստ թավայի մեջ
Երբ բացում ես սառնարանն ու այնտեղ տեսնում կեֆիրի մնացորդները, մտովի կարող ես պատկերացնել համեղ նրբաբլիթների մի բուրգ: Իսկ, եթե դարակում մի քիչ աղացած միս կա, ապա կարծես հենց դեպքերն են թելադրում պատրաստել մսով բլիթներ, այսպես ասած Ծույլ լահմաջուն՝ աղացած հավի մսով ամենանուրբ բլիթները:
Այս մսով նրբաբլիթները համեղ են, պարզ ու անսովոր:
Ծույլ լահմաջուն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կեֆիր 200 գ
- Ձու 1 հատ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Ցորենի ալյուր 320 գ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
- Աղացած հավի միս 400 գ
- Սոխի փոշի 1 ճաշի գդալ
- Սխտորի փոշի 0.5 թեյի գդալ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Համեմ 0.5 փունջ
- Կետչուպ 3-4 ճաշի գդալ
- Կոշտ պանիր 150 գ
Ծույլ լահմաջուն. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել 3,2% կեֆիրը, ձու և 0,5 թեյի գդալ աղ, խառնել: Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ
- Չոր խառնուրդը խառնել ջրիկ խառնուրդին և խմոր հունցել: Մի քանի րոպե անց լցնել արևածաղկի ձեթը և շարունակել հունցել, բայց ոչ երկար: Խմորը պետք է կպչուն լինի:
- Աղացած մսին ավելացնել աղ, սոխի փոշի, սխտորի փոշի, պապրիկա և կտրատած համեմ, լավ խառնել: Կարող եք օգտագործել թարմ սոխ, բայց այդ դեպքում պետք է այն շատ մանր կտրատել:
- Ալյուրը ցանել սեղանի և խմորի վրա: Խմորից երշիկ գլորել և կտրել 10 հավասար մասերի:
- Յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել բարակ նրբաբլիթի նման և խոզանակով քսել միջուկը:
- Տաք թավան յուղել արևածաղկի ձեթով և աղացած մսի կողմով դնել թավայի մեջ: Երբ կարմրի՝ շրջեք մյուս կողմի վրա:
- Բլիթի վրա քսել կետչուպ և ցանել քերած պանիր: Ծածկել և եփել 1-2 րոպե միջին կրակի վրա: Կրկնել մնացած բլիթների հետ:
Համոզվեք, որ բարակ, դիետիկ մինի պիցցան հեշտ է պատրաստվում: Դուք կարող եք փորձեր անել. Վերջին կետը պարտադիր չէ:
Ծույլ լահմաջունը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ պիցցա