Ծույլ խաչապուրի տապակի մեջ. Համով բոլորովին չի զիջում դասականին

Ծույլ խաչապուրի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պարզվում է, որ Ծույլ խաչապուրի տապակի մեջ պատրաստելը պարտադիր չէ, որ շատ բարդ լինի։

Կերոկուրը հաջող ստացվելու համար անհրաժեշտ է կարգավորել ավելացվող աղի քանակը։ քանի որ սուլուգունի պանիրն ինքնին բավականին աղի է։ Այդ իսկ պատճառով համեմունքները պետք է զգույշ ավելացնել։

Մեկ այլ կարևոր կետ էլ թավայի մեջ եփելու սկիզբն է։ Պետք է ուշադիր լինեք, որ խաչապուրիի վրա անցքեր առաջանան, բայց միևնույն ժամանակ այն չհասցնի ներքևից այրվել։ Հակառակ դեպքում՝ կարող եք մոռանալ անուշահոտ խորտիկի մասին:

Ծույլ խաչապուրի
Ծույլ խաչապուրի տապակի մեջ. Բաղադրիչներ

_Սուլուգունի պանիր 300 գ

_Ձու 2 հատ

_Ցորենի ալյուր 300 գ

_Կեֆիր 400 մլ

_Փխրեցուցիչ 3 գ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Ծույլ խաչապուրի Ծույլ խաչապուրի

Ծույլ խաչապուրի տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը

_Խորը ամանի մեջ խառնել ցորենի ալյուրը և փխրեցուցիչը։ Ավելացնել մածուն և ձու:

_Ավելացնել սև աղացած պղպեղ և աղ։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:

_Սուլուգունին քերել։ Ավելացնել այն մնացած բաղադրիչներին։ Կրկին լավ խառնել։

_Տաքացնել տապակը արևածաղկի ձեթով: Զգուշորեն լցնել պանրային զանգվածի ընդհանուր քանակի կեսը, ծածկել կափարիչով:

_Հենց տակը կարմրի՝ խաչապուրին մյուս կողմ շրջել։ Շարունակել տապակել կափարիչի տակ, մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Հետո հանել, դնել տախտակի վրա ու թողնել, որ սառչի։

Ծույլ խաչապուրի

Նույն գործողությունները պետք է արվեն խմորի երկրորդ կեսի հետ: Եվ արդյունքում դուք պետք է ստանաք երկու բերանից համեղ խաչապուրի, որոնց հոտը բոլորին կբերի խոհանոց։ Հետևաբար, այս ուտեստը լավագույնն է պատրաստել առավոտյան։ Ի վերջո, նրա բույրը կստիպի ձեր ընտանիքին բավականին արագ վեր կենալ անկողնուց: Այս մեթոդը միշտ աշխատում է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խաչապուրի թավայի մեջ

Խնդրում ենք Գնահատեք