Պարզվում է, որ Ծույլ խաչապուրի տապակի մեջ պատրաստելը պարտադիր չէ, որ շատ բարդ լինի։
Կերոկուրը հաջող ստացվելու համար անհրաժեշտ է կարգավորել ավելացվող աղի քանակը։ քանի որ սուլուգունի պանիրն ինքնին բավականին աղի է։ Այդ իսկ պատճառով համեմունքները պետք է զգույշ ավելացնել։
Մեկ այլ կարևոր կետ էլ թավայի մեջ եփելու սկիզբն է։ Պետք է ուշադիր լինեք, որ խաչապուրիի վրա անցքեր առաջանան, բայց միևնույն ժամանակ այն չհասցնի ներքևից այրվել։ Հակառակ դեպքում՝ կարող եք մոռանալ անուշահոտ խորտիկի մասին:
Ծույլ խաչապուրի տապակի մեջ. Բաղադրիչներ
_Սուլուգունի պանիր 300 գ
_Ձու 2 հատ
_Ցորենի ալյուր 300 գ
_Կեֆիր 400 մլ
_Փխրեցուցիչ 3 գ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Ծույլ խաչապուրի տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել ցորենի ալյուրը և փխրեցուցիչը։ Ավելացնել մածուն և ձու:
_Ավելացնել սև աղացած պղպեղ և աղ։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
_Սուլուգունին քերել։ Ավելացնել այն մնացած բաղադրիչներին։ Կրկին լավ խառնել։
_Տաքացնել տապակը արևածաղկի ձեթով: Զգուշորեն լցնել պանրային զանգվածի ընդհանուր քանակի կեսը, ծածկել կափարիչով:
_Հենց տակը կարմրի՝ խաչապուրին մյուս կողմ շրջել։ Շարունակել տապակել կափարիչի տակ, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Հետո հանել, դնել տախտակի վրա ու թողնել, որ սառչի։
Նույն գործողությունները պետք է արվեն խմորի երկրորդ կեսի հետ: Եվ արդյունքում դուք պետք է ստանաք երկու բերանից համեղ խաչապուրի, որոնց հոտը բոլորին կբերի խոհանոց։ Հետևաբար, այս ուտեստը լավագույնն է պատրաստել առավոտյան։ Ի վերջո, նրա բույրը կստիպի ձեր ընտանիքին բավականին արագ վեր կենալ անկողնուց: Այս մեթոդը միշտ աշխատում է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ