Շատ հագեցնող, Ծույլ կարկանդակներ կարող եք արագ պատրաստել նախաճաշի, ճաշի կամ ընթրիքի համար կամ որպես խորտիկ:
Այս պարզ կարկանդակի համար որպես լցոն հավելում կարելի է օգտագործել ոչ միայն հավի միս, այլ նաև խոզապուխտ, երշիկեղեն, սունկ, նախապես տապակած, աղացած միս։
Ծույլ կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն 350 մլ
_Եփած հավի միս 150 գր
_Ձու 1 հատ
_Մի պտղունց աղ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր մոտ 180 գր
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Խաշած ձու 2 հատ
_Կանաչ սոխ և սամիթ՝ ըստ ճաշակի
Ծույլ կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Մթերքը պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանի։
_Ձուն մի պտղունց աղի և շաքարավազի հետ խառնել, հարիչով հարել, մինչև հարթվի։
_Լցնել մածունը, որը սկզբում ավելի լավ է մի փոքր տաքացնել, խառնել։ Տաք թթվային միջավայրում սոդան արագ է ակտիվանում և խմորը ստացվում է միատարր ու լավ է թխվում:
_Սոդայի հետ մաղած ալյուրը լցնել, խառնել։ Եթե ալյուրը քիչ է, կարելի է մի քիչ էլ ավելացնել, որպեսզի զանգվածը թանձր և միատարր ստացվի, ինչպես ալադիների համար։
_Ավելացնել մանրացված միսը, կանաչ սոխը և խաշած ձվերը, խառնել։
_Տապակել բլիթները մարմանդ կրակի վրա երկու կողմից, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն Ալադի կեֆիրով