Այս բաղադրատոմսով Ծույլ կարկանդակներ իմ տատիկն ու մայրիկն են պատրաստել, հիմա է ես եմ պատրաստում ընտանիքիս համար:
Այն տանտիրուհիների համար, ովքեր չեն ցանկանում երկար կանգնել վառարանի մոտ և սպասել, որ խմորը բարձրանա կամ թխվի, կա կարկանդակ պատրաստելու գրեթե ակնթարթային տարբերակ։ Ձեզ անհրաժեշտ կլինեն ամենապարզ ապրանքները և մի քիչ ժամանակ։
Ծույլ կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ մածուն — 400 մլ
_ ալյուր — 350 գ
_ աղ — 1 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ — 20 մլ
_ շաքարավազ — 1 թեյի գդալ
_ սոդա — 0,5 թեյի գդալ
_ հավի ձու — 1 հատ
_ խաշած հավի ձու
_ կանաչ սոխ
Ծույլ կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերը եփել (քանակը՝ ըստ ցանկության), մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդիկներով։ Նույն կերպ մանր կտրատել կանաչ սոխը և մթերքները խառնել։
_ Մածունը լցնել խորը տարայի մեջ, թող տաքանա մինչև սենյակային ջերմաստիճան։ Աղ անել, կոտրել ձուն և խառնել զանգվածը։
_ Ստացված զանգվածի մեջ մաս-մաս մաղում ենք ալյուրը, շաղախել խմորը։ Խմորի վրա սոդա ցանել, լցնել արևածաղկի յուղը և շարունակել խառնել։ Խմորը պետք է լինի միջին խտության։
_ Պատրաստի սոխ-ձվի զանգվածը լցնել խմորի մեջ և ամեն ինչ իրար հետ խառնել։
_ Տապակը տաքացնել մի քիչ բուսայուղով։ Ճաշի գդալով խմորը դնել թավայի մեջ։ Տապակել կարկանդակները մինչև ոսկե դարչնագույնը յուրաքանչյուր կողմից:
Արդյունքում կունենաք համեղ և արագ կարկանդակներ, որոնք պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր չէ խմորը ձևավորել կամ ջեռոցում թխել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադիներ