Առաջարկում ենք պատրաստել համեղ ուտեստ՝ Ծույլ տոլմա:
Տոլմա սիրում են բոլորը, բայց երբեմն այն եփելու ժամանակ, կամ բավարար փորձ չունեն տանտիրուհիները: Առաջարկում ենք մեր նոր ու պարզ բաղադրատոմսով պատրաստվող համեղ ուտեստը փորձել, հաստատ չեք փոշմանի:
Ծույլ տոլմա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— ցանկացած աղացած միս 700 գ
— բրինձ 1 բաժակ
— կաղամբ 700 գ
— ձու 2 հատ
— սոխ 1 հատ
— աղ և պղպեղ, համեմունքներ ըստ ճաշակի
Սոուսը պատրաստելու համար վերցրեք.
— սոխ 4 հատ
— գազար 1 հատ
— քաղցր պղպեղ 1 հատ
— սխտոր 2 պճեղ
— տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
— թթվասեր 7 ճաշի գդալ
— ջուր 1,5 լ
— աղ, պղպեղ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Ծույլ տոլմա. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը կտրատել խորանարդիկներով, քերել գազարը՝ խոշոր քերիչով, պղպեղը շերտերով կտրատել։
_ Թթվասերը խառնել տոմատի մածուկի, ջրի, աղի և պղպեղի հետ։
_ Խաշել բրինձը մինչև կիսաեփ լինի։
_ Սխտորը մանր կտրատել։
_ Տապակել սոխը գազարով և պղպեղով:
_ Աղացած մսին ավելացնել մանր կտրատած կաղամբը, որը պետք է նախապես աղ անել ու ձեռքերով տրորել:
_ Զանգվածին ավելացնել ձվերը ու մսային խառնուրդը հունցել, աղ, պղպեղ անել և ավելացնել մսով և կաղամբով ուտեստների դեպքում ձեր նախընտրած համեմունքները։
_ Ստացված մսային խառնուրդից կոլոլակներ կազմել և դնել թխման կաղապարի մեջ, վրան լցնել շոգեխաշած բանջարեղենը, ավելացնել սոուս։
_ Կաղապարը ծածկել փայլաթիթեղով։
_ Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով և ուտեստը թխել 1 ժամ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաղամբով տոլմա