Կաբելետ կոտլետներ. Նրբահամ, փափուկ և հյութեղ ուտեստ

Կաբելետ կոտլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պատրաստելու ընթացքում աղացած միսը կոշտ և չոր չդառնալու համար դրան ավելացվում են բանջարեղեն:

Կաբելետ կոտլետների դեպքում դա դդմիկն է, որ մսին ​​տալիս է անհրաժեշտ խոնավություն, ինչպես նաև լրացուցիչ զանգված։

Կաբելետ կոտլետներ

Կաբելետ կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Աղացած հավի միս 700 գր

_Դդմիկ 300 գր

_Ձու 1 հատ

_Սոխ 3 հատ

_Սպիտակաձավար 3 ճաշի գդալ

_Աղ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Սուսը պատրաստելու համար 

_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ

_Ալյուր 1,5 ճաշի գդալ

_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ

_Աղ և պղպեղ, համեմունքներ

_Արգանակ կամ ջուր 500 մլ

Հյութալի կոտլետներ

Կաբելետ կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը

_Դդմիկը քերել խոշոր քերիչով և քամել հյութը:

_Սոխը մանր կտրատել քերիչով կամ բլենդերով ու խառնել աղացած մսի հետ։

_Դդմիկը ավելացնել զանգվածին, սխտորը, ձավարը, ձուն, աղը և պղպեղը, ավելացնել ցանկացած համեմունքներ և անուշաբույր կանաչիներ:

Հուշում. Որպեսզի զանգվածը լավ պահի իր ձևը և ձու ավելացնելու կարիք չունենա, մի քանի րոպե հարեք աղացած միսը։

_Կոտլետներ ձևավորել և տապակել յուրաքանչյուր կողմից մի քանի րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Այն կարելի է դնել ջեռոցը՝ փայլաթիթեղի տակ դրված ձևով և թխել 200 աստիճանում մոտ 30 րոպե։

_Սոուսի համար ալյուրը տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը, լցնել բուսայուղի մեջ, խառնել, ավելացնել տոմատի մածուկը, խառնել և լցնել ջրի կամ արգանակի մեջ։

_Ավելացնել թթվասեր, խառնել, դնել տարբեր համեմունքներ և եփել թույլ կրակի վրա, մինչև թանձրանալը:

Կաբելետ կոտլետներ

Կոտլետները մատուցեք այսպիսի սոուսով ցողած ցանկացած կողմնակի ուտեստով: Դուք կարող եք շոգեխաշել կոտլետները սոուսով, այնպես որ դրանք կդառնան շատ ավելի հյութալի և մեղմ:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք