Պատրաստելու ընթացքում աղացած միսը կոշտ և չոր չդառնալու համար դրան ավելացվում են բանջարեղեն:
Կաբելետ կոտլետների դեպքում դա դդմիկն է, որ մսին տալիս է անհրաժեշտ խոնավություն, ինչպես նաև լրացուցիչ զանգված։
Կաբելետ կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած հավի միս 700 գր
_Դդմիկ 300 գր
_Ձու 1 հատ
_Սոխ 3 հատ
_Սպիտակաձավար 3 ճաշի գդալ
_Աղ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Սուսը պատրաստելու համար
_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
_Ալյուր 1,5 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_Աղ և պղպեղ, համեմունքներ
_Արգանակ կամ ջուր 500 մլ
Կաբելետ կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Դդմիկը քերել խոշոր քերիչով և քամել հյութը:
_Սոխը մանր կտրատել քերիչով կամ բլենդերով ու խառնել աղացած մսի հետ։
_Դդմիկը ավելացնել զանգվածին, սխտորը, ձավարը, ձուն, աղը և պղպեղը, ավելացնել ցանկացած համեմունքներ և անուշաբույր կանաչիներ:
Հուշում. Որպեսզի զանգվածը լավ պահի իր ձևը և ձու ավելացնելու կարիք չունենա, մի քանի րոպե հարեք աղացած միսը։
_Կոտլետներ ձևավորել և տապակել յուրաքանչյուր կողմից մի քանի րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Այն կարելի է դնել ջեռոցը՝ փայլաթիթեղի տակ դրված ձևով և թխել 200 աստիճանում մոտ 30 րոպե։
_Սոուսի համար ալյուրը տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը, լցնել բուսայուղի մեջ, խառնել, ավելացնել տոմատի մածուկը, խառնել և լցնել ջրի կամ արգանակի մեջ։
_Ավելացնել թթվասեր, խառնել, դնել տարբեր համեմունքներ և եփել թույլ կրակի վրա, մինչև թանձրանալը:
Կոտլետները մատուցեք այսպիսի սոուսով ցողած ցանկացած կողմնակի ուտեստով: Դուք կարող եք շոգեխաշել կոտլետները սոուսով, այնպես որ դրանք կդառնան շատ ավելի հյութալի և մեղմ:
Բարի ախորժակ: