Կաթնաշոռով խաչապուրի. Անչափ փափուկ նախուտեստ
Իմ բաղադրատոմսը տարբերվում է ավանդականից: Կաթնաշոռով խմորն ավելի փխրուն է և թեթև: Խաչապուրիի ձևը նույնն է, միայն ես հում ձու չեմ լցնում լցոնման մեջ: Բայց սուլուգունիի, կաթնաշոռի և թարմ սամիթի խառնուրդը ամառյին համ է հաղորդում խաչապուրիին: Փորձեք հայտնի ուտեստի իմ տարբերակը և համեմատեք բնօրինակի հետ:
Содержание
Կաթնաշոռով խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շաքար 1 ճաշի գդալ
- Ձու 2 հատ
- Կարագ 180 գ
- Ցորենի ալյուր 350 գ
- Կաթնաշոռ 320 գ
- Սուլուգունի պանիր 230 գ
- Թթվասեր 4 ճաշի գդալ
- Սամիթ 1 փունջ
Կաթնաշոռային խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը
- 250 գ կաթնաշոռը տրորել, դրան ավելացնել փափկեցված կարագ, 1 ձու և ալյուր: Հունցել ճկուն, էլաստիկ խմոր:
- Պանիրը քերել խոշոր քերիչով կամ դանակով մանրացնել: Ավելացնել կաթնաշոռ, ձու և նուրբ կտրատած սամիթ: Լավ խառնել այս միջուկը
- Խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի: Յուրաքանչյուրը գրտնակել շուրջ 28 սմ տրամագծով կլոր շերտով:
- Պտտել երկու հակառակ կողմերից խողովակաձև, չհասնելով կենտրոնին: Ամրացնել մյուս երկու կողմերն այնպես, որ նավակի նման լինի:
- Նավակները տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա:
- Խմորային նավակը լցոնել միջուկով և թխել 25-30 րոպե 200 աստիճանի տակ:
Չարժե սպասել, որ խաչապուրին սառի, նոր միայն համտեսել, որովհետև պանիրը կարող է չորանալ:
Կաթնաշոռով խաչապուրին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ