Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ. Հագեցնող և նրբագեղ նախուտեստ

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այսօր առաջարկում ենք պատրաստել ուտեստ՝ երկուսը մեկում:

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթները հարմար են, քանի որ խմորը հիանալի կերպով զուգորդվում է տարբեր լցոնների հետ, այն փարթամ, քնքուշ է, կոկիկ ձևավորում է ամենատարբեր ձևերով կարկանդակներ և փքաբլիթներ:

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Տաք կաթ 100 մլ

_Տաք ջուր 100 մլ

_Բուսական յուղ 100 մլ

_Կարագ 2 ճաշի գդալ

_Յոգուրտ 1 ճաշի գդալ

_Ձու 1 հատ

_Աղ մի պտղունց

_Խնձորի քացախ 2 ճաշի գդալ

_Ալյուր մոտ 600 գր

Լցոնների համար

_Կաթնաշոռ, կանաչիներ և համեմունքներ` առաջինի համար

_Կարտոֆիլ, սոխ և համեմունքներ` երկրորդի համար

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Տաք կաթը խառնել ջրի և բուսական յուղի, ձվի, յոգուրտի, փափուկ կարագի և քացախի հետ: Աղ անել և հարել:

_Լցնել մաղած ալյուրը և հունցել փափուկ խմորը:

_Ծածկել և թողնել 15 րոպե:

_Խմորը բաժանել 14 մասի, գնդիկներ անել և ծածկել:

_Գրտնակել  շատ բարակ շերտերով և վրան քսել հալած կարագ:

_Շերտերի մի մասի վրա եզրին դնել կաթնաշոռով, սամիթով և մաղադանոսով և համեմված լցոնը: Փաթաթել գլանաձև և դնել ջեռոցի տապակի վրա:

_Շերտերի երկրորդ մասի վրա դնել խոշոր քերիչով մանրացրած կարտոֆիլը՝ խառնած մանր կտրատած սոխով, աղով և պղպեղով:

_Այս շերտերն էլ փաթաթել գլանաձև և դնել ջեռոցի տապակի վրա:

_Ռուլետների վրա քսել կաթով հարած դեղնուց և կտրել կտորներով:

_Թխել 180 աստիճանով՝ մոտ 40 — 45 րոպե:

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ

Կաթնաշոռով և կարտոֆիլով բլիթներ

Ռուլետները ստացվում են փափուկ, շերտավոր և համեղ, եթե խմորը լավ գրտնակեք բարակ շերտերով, ապա խողովակները կատարյալ կդառնան:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք